Opțiuni auto pentru 2018

Întrerupem grupajul de articole de sărbători 🙂 , ca să zic așa, pentru a discuta puțin niște oportunități de afaceri ce vizează un leasing operational Arval, de care probabil că nu toți ați auzit. Iarna aceasta se anunță blândă. Dar nu cred că mașinile dvs vor fi de acord. De ce? Pentru că iarna e anotimpul în care acestea se uzează cel mai mult. Îți trebuie cauciucuri de iarnă, poate și lanțuri, asigurare la zi și, bineînțeles, multă atenție, pentru că drumurile sunt alunecoase. Și o mică bușeală îți dă peste cap toate calculele cu cheltuielile pe anul următor. Sigur, dacă e vorba de mașina ta personală, suferi și plătești, pentru că relația ta cu mașina e sacră, iar mașina merită orice sacrificiu. Dar gluma începe să se îngroașe când ai o firmă și deții o flotă auto pe care trebuie să o întreții și administrezi.

camioane

Pentru anul 2018, experții preconizează că cea mai avantajoasă soluție pentru flota auto a firmei tale este ca ea să nu fie flota ta! Serios, nici măcar nu inventez, am citit sfatul într-un site de profil, cu oferte de leasing operational auto. La început, ideea pare contraintuitivă, chiar absurdă! Dar citiți în întregime argumentele lor iar la sfârșit va trebui să recunoașteți că este o soluție cel puțin interesantă și ingenioasă. Bașca nouă și încă puțin cunoscută, dar care vă permite să reduceți stresul și bătaia de cap, la niște prețuri pe care le puteți negocia. Și, când trageți linie, s-ar putea să ieșiți pe plus și la bani!

Despre ce este vorba? Simplu spus, despre externalizarea gestiunii flotei auto de care firma dvs se folosește, prin intermediul unui leasing operational Arval sau leasing operational auto (că oferte de leasing operational auto puteți găsi, cel puțin în teorie, și prin alte părți, dar eu voi vorbi în continuare despre oferta de leasing operational auto de la Arval). Ideea de externalizare a unui serviciu este, cum ziceam, relativ nouă la noi, dar o folosiți chiar și voi cu succes în alte direcții sau compartimente. De exemplu, când vi se strică un calculator, ce faceți: o puneți pe secretară să îl repare, sau duceți calculatorul la service? Evident, veți alege varianta 2.

Dar dacă ați avea puncte de lucru în fiecare județ din țară și ați dori să faceți o rețea între toate calculatoarele voastre, cu o bază de date comună, colectare și procesare de informații live de la toate punctele de lucru din țară la sediu etc, ce ați face? Păi soluția este să apelați la o firmă serioasă, care se ocupă de IT, căreia să-i externalizați acest job. De ce? Pentru că dvs nu sunteți informatician și nu aveți o firmă de IT, așa că lăsați partea de IT în mâna celor care se ocupă de IT și care se descurcă la rețelistică și calculatoare mai bine decât dvs și angajații firmei dvs, iar dvs vă ocupați de ceea ce știți mai bine, adică de domeniul în care activează firma. Ei, un leasing operational auto este exact același lucru, dar aplicat în domeniul flotei auto.

Concret, un leasing operational Arval se deosebește de leasingul clasic prin aceea că la sfârșitul ratelor, mașinile nu rămân în proprietatea dvs, și ca atare pe tot parcursul leasingului întreținerea lor cade în sarcina exclusivă a celor de la Arval. Ca și răspunderea pentru ele, administrarea lor, repararea lor etc. Practic, puteți alege exact cât de multe lucruri să externalizați către Arval, care poate prelua integral sarcina de gestiune a flotei auto pe care, într-un fel, se poate spune că doar o închiriați. La niște prețuri pe care le negociați și care pot fi avantajoase. Iar faptul că nu rămâneți cu mașinile la sfârșit poate fi, cum să zic, mai bine. Mă gândesc, că personal n-am apelat la servicii de leasing operational auto, dar mă gândesc că poate fi mai avantajos să închiriezi un lucru pe care să-l uzezi, decât să-l cumperi și apoi, când iese din leasing, să te trezești cu el varză sau praf, pentru că ai stricat mașinile pe drumurile patriei. În plus, riscurile nu sunt ale tale, ci ale celor de la care le iei în leasing.

Sigur, ar fi mai multe de analizat, dar asta o puteți face și singuri, dacă vă interesează. Cum ziceam, o idee de afaceri pentru 2018.

Lasă un răspuns