Cel mai ieftin implant dentar?

Dacă aveți probleme cu dinții, probabil ați aflat și de posibilitatea unui implant dentar. Mulți oameni se declară uimiți de prețul relativ mare al acestor implanturi dentare și caută o variantă cât mai ieftină. Totuși, acest lucru nu este întotdeauna foarte indicat. În rândurile următoare o să vă explic care sunt rațiunile ce stau la baza prețului unui implant dentar și de ce ați putea opta (sau nu) pentru această variantă. Și, de vreme ce nu sunt medic stomatolog, voi folosi ca principală sursă de documentare o clinica stomatologica in Bucuresti, mai precis informațiile oferite pe site-ul iemc.ro.

zambet dinti naturali

Ce spun specialiștii despre implantul dentar

Conform informațiilor de pe site, Implant Esthetic Center este o clinică stomatologică româno-suedeză, care activează de 16 ani în Malmö. Ca atare, în cadrul ei găsim profesioniști cu experiență și acces atât la aparatură modernă, folosită în afara țării, cât și la cele mai noi informații, metode de lucru și descoperiri științifice din domeniu. Dar nu este o clinică inaccesibilă românului de rând, pentru că are sedii și parteneriate în mai multe țări și acum este prezentă și în sectorul 6 din București, așa încât puteți ajunge pe site-ul ei și prin căutări de tipul implant dentar sector 6. Așadar, ce spun specialiștii de la IEMC despre implanturile dentare?

Implantul dentar este cea mai sigură, estetică, sănătoasă, durabilă și modernă soluție la lipsa unui dinte. Ea presupune implantarea unui șurub metalic, realizat de obicei din titan (deși am auzit și de șuruburi din zirconiu sau alte materiale), în osul maxilarului, șurub care este biocompatibil (adică este compatibil cu organismul și nu va fi respins de către acesta) și care va juca rolul unei rădăcini dentare. Pe acest șurub se pune o coroană dentară, ce poate fi realizată din porțelan și chiar unele metale prețioase și semiprețioase. Estetic, arată cel mai aproape de dintele natural. Intern, se simte ca și cum ar fi un dinte natural. Procedura este minim invazivă și foarte puțin riscantă.

Un dinte lipsă poate duce la disconfort și vă afectează capacitatea naturală de a zâmbi și încrederea în sine. Există, desigur, și alte soluții, cum ar fi realizarea unei punți dentare. Dar o punte dentară implică șlefuirea dinților adiacenți. Rădăcina lipsă duce în timp la remodelarea gingiei cu efecte inclusiv asupra fizionomiei faciale. Iar coroana ar trebui înlocuită după 7-15 ani. Pe de altă parte, un implant dentar nu afectează dinții de lângă el, nu modifică structura maxilarului, se simte ca un dinte normal, vă permite să mâncați și să articulați cuvintele ca înainte și poate să dureze, dacă e realizat profesionist, o viață. Și, cu toate că e bine să-i asigurați și lui o igienă dentară optimă, nu se cariază.

Prețul unui implant dentar

Evident, toate aceste motive cumulate duc la o serie de pregătiri necesare implantării unui dinte, care la rândul lor măresc prețul final. Pe pagina intitulată cat costa un implant dentar sunt detaliați o serie de factori care influențează și chiar determină sau limitează acest preț. De exemplu, implantul trebuie realizat de profesioniști, din materiale bune, care sunt scumpe. Apoi, pentru un rezultat cât mai bun, se realizează un fel de profil al pacientului, prin intermediul unor radiologii dentare avansate, și zeci de măsurători de laborator. Aceste lucruri sunt “în spatele cortinei”, ca să spun așa, și deci nu se văd de către pacient, dar ele contribuie la succesul operației. Operație care, în cadrul clinicii IEMC, este personalizată. Adică, fiecare pacient beneficiază de tratament și proceduri individualizate sau adaptate pentru el, neexistând o rețetă general-valabilă. Mai trebuie ținut cont și că implantul corect făcut poate dura o viață.

Sigur, implantul dentar nu este o soluție ieftină raportată la salariul minim pe economie din România. Dar este cea mai avansată soluție de înlocuire a unui dinte. Judecând după toate elementele expuse mai sus, eu m-aș feri de implanturi dentare foarte ieftine. Pentru că dacă este prea ieftin, atunci fie calitatea materialelor lasă de dorit, fie calitatea manoperei. E ca și cum te-ai aștepta să cumperi o rachetă la prețul unei mașini. Evident, dacă o să găsești una la fel de ieftină, n-o să zbori prea departe cu ea.

Cum ziceam, acestea sunt câteva informații culese în cea mai mare parte de pe site-ul iemc.ro. Ca fapt divers, tot de pe acest site am aflat că o extractie masea de minte este mai complicată decât pare la prima vedere, că în cadrul clinicii respective pacienții pot beneficia de anestezie generală (care te adoarme, ceea ce e mișto) și că uneori, adulții sunt înăuntrul lor la fel de temători ca niște copii.

Comments
  1. Lamiita Petre

    Pretul unui implant este dat in mare parte de complexitatea lucrarii dar si de calitatea materialelor folosite. Sa nu uitam si de manopera care see practica

  2. Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie.

  3. Implantul dentar este o investitie care intotdeauna merita. Golurile din gura trag dupa ele o serie intreaga de probleme.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: