Cele mai elegante salopete

Când eram în liceu, îmi stătea capul numai la prostii. Ei, glumesc: eram foarte studios. De exemplu, îmi plăcea matematica. Și unul din lucrurile pe care le-am învățat la școală și care mi s-au întipărit în minte este definiția matematică a femeii: mulțimea de puncte care ridică o dreaptă. Timpul a trecut și perspectiva mea asupra lumii s-a schimbat. Astăzi, dacă m-ați întreba cum definesc femeia, v-aș răspunde în felul următor: acel corp fizic pe care orice haină devină atractivă sau sexy.

salopeta fete neagra

Luați de pildă aceste superbe salopete elegante din imaginile alăturate. Tradițional, salopeta era o îmbrăcăminte a bărbaților. De fapt, a muncitorilor bărbați, care o foloseau pe post de costum de șantier, pentru că era rezistentă, la fel cum blugii sunt, la origine, niște pantaloni pentru mineri. Și uite unde-au ajuns astăzi! Vedem în jurul nostru o mulțime de fete senzuale îmbrăcate în blugi sau în salopete. Chestia este e specifică exclusiv femeilor: la bărbați nu funcționează. Nu este posibil să-i îmbraci pe niște bărbați cu fuste și cu pantofi cu tocuri, deși unii designeri de modă încearcă de ani buni, fără să-i faci de râs. Bărbații nu pot transforma o îmbrăcăminte de fete într-una masculină; invers însă este posibil, pentru că nebănuite sunt căile sexului slab și frumos.

salopeta fete alba

Desigur, costumele adaptate pentru femei au suportat, de-a lungul timpului, diverse modificări. Le spune salopete de damă, dar nu seamănă cu salopeta de lucru din care-și trag originea. Dimpotrivă, sunt rafinate, elegante, șic. Și sunt lejere, îți lasă o mare libertate de mișcare. Acum, depinde și de unde le iei, că nu toate sunt la fel. Am dat mai devreme o căutare pe Google după salopete elegante și am găsit modele interesante, dar cu 450 de lei, ceea ce totuși e mult, sau modele cu 60 de lei, proaste. Salopetele de mai sus sunt “furate” de pe PrettyModa.ro. Arată superb, chiar și pentru ochiul meu (dar oare nu pentru aprecierea bărbaților se dichisesc femeile?) și costă între 100 și 200 de lei – toate.  Iar acesta e prețul final, pentru că magazinul respectiv suportă costul transportului. Inclusiv în localitățile unde nu ajunge FanCurier (sau care implică plata unor km suplimentari), unde le trimite prin Poșta Română.

salopeta fete crem

Și uite-așa v-am prezentat un magazin frumos, cu salopete de damă elegante și haine pentru femei confecționate la noi și în UE (Turcia, Polonia etc), și v-am povestit și câte ceva despre istoria acestor haine, chestii care țin de cultura generală. Doar vă ziceam că am fost studios la școală. Ce s-ar mai putea discuta și nu-mi permite acum spațiul: felul în care se corelează hainele din magazinele românești cu tendințele de modă din afara țării. Asta cu altă ocazie. Până atunci, mai degrabă i-aș lua iubitei mele o salopetă de aici, pentru ținută cazuală sau sport, decât să dau o grămadă de bani pe niște costume prezentate la cutare paradă dar care sunt urâte sau dizarmonioase.

Și-n încheiere, un tradițional, bineînțeles, să fiți iubite!

Lasă un răspuns