Cinci argumente în favoarea unui hoverboard

Hoverboard-ul sau placa electrică este o distracție de dată recentă. Niciunul dintre noi, adulții de azi, nu am avut așa ceva, dar acum le vedem aproape zilnic în jurul nostru, la copiii de pe stradă. De obicei, când vine vorba de tehnologii noi, mai ales care se adresează micuților noștri, sunt destul de reticent. Totuși, cred că hoverboard-ul este un gadget frumos și util. Iată câteva argumente în favoarea lui:

hoverboard viu colorat

1. Hoverboard-ul este o formă sănătoasă de distracție

Mă rog, este un instrument cu care te poți distra sănătos. Dar este. De exemplu, un joc de pe calculator sau de pe telefon nu este o formă de distracție recomandată celor mici. Pentru că în exces îi transformă pe copii în introvertiți și le răpește abilitățile de socializare. Socializarea ar trebui făcută nu pe Facebook sau în cadrul unui joc, într-o lume virtuală, ci afară, pe stradă, în viața reală, alături de alți copii. Din acest punct de vedere, hoverboard-ul este o distracție naturală, sănătoasă, care-l ajută pe copil să se integreze mai bine social în cercul lui de prieteni.

2.  Hoverboard-ul îți permite să te exprimi liber

Cu toții am trecut prin momente în care, copii fiind, am simțit nevoia să ne lăsăm coadă, să purtăm un anumit tip de haine sau să ne facem diverse tatuaje. La pubertate, apare și dorința de a fi rebel, de a ieși din normele care-ți sunt impuse de părinți sau de societate. O formă complet benignă de a-ți exprima aceste porniri este să te dai pe un hoverboard „cu personalitate”, adică care să fie original, neobișnuit, insolit și să atragă privirile tuturor; un astfel de hoverboard poate fi decorat cu leduri colorate, poate avea motive specific junglei sau culori stridente. În orice caz, îi va permite posesorului să iasă în evidență fără să-și facă piercing-uri sau să-și lăse coamă în vârful capului.

3. Hoverboard-urile sunt relativ sigure

Ei, dacă ar fi să fim 100% corecți, orice tip de joc are anumite riscuri, chiar și jocurile fără nicio jucărie. Te joci de-a v-ați ascunselea, fugi și te lovești la un picior. Dar hoverboardul este mult mai sigur decât de exemplu o bicicletă sau chiar decât alergarea obișnuită. În primul rând, pentru că nu prinde o viteză foarte mare, așa încât la o eventuală căzătură nu te vei lovi grav. În al doilea, nu are o autonomie foarte mare, așa încât conducătorul lui nu se va putea îndepărta foarte mult de casă, pentru a nu rămâne fără baterie.

4. Hoverboard-ul te ajută să-ți coordonezi mișcările

Când eram mic, părinții ne-au luat, mie și sorei mele, niște patine cu rotile. Eu m-am simțit în largul meu încă din prima zi cu ele, dându-mă cât puteam de tare și repede, dar sora mea, ceva mai mică la vârstă, a avut multă vreme serioase probleme motrice. Adică, îi era frică să nu cadă, așa că mergea încet și ținându-se de un perete sau ceva. O mulțime de copii au probleme cu echilibrul, iar un hoverboard te poate ajuta să-ți coordonezi mai bine mușchii și corpul, deoarece datul pe el implică un minim de exercițiu. Iar de exersat, o poți face chiar acasă, pe gresia din hol.

5. Sunt distractive!

Ultimul și cel mai puternic argument: hoverboard-urile sunt niște instrumente foarte mișto, pe care noi nu le-am avut, dar de care de ce să nu se bucure copiii noștri? Sunt din aceeași gamă cu patinele, sania și bicicleta. Și câți dintre noi nu iubeam să ne dăm cu ele cât ține ziua de lungă? Așa că nu vă mai uitați la prețuri, care oricum au scăzut în ultimul timp, și dacă copilul vostru insistă și plânge după ele, oferiți-i un cadou frumos de ziua lui și o să-l țină minte toate viața.

Lasă un răspuns