Cum să scapi de electronicele nefolosite

Cu toții avem prin casă diverse electronice mai vechi sau mai noi pe care nu le mai folosim, pentru că le-am făcut un upgrade major sau pentru că sunt depășite. Unii le ținem în casă în continuare, că nu știm ce să facem cu ele. Adică, în ritmul în care apar telefoanele și laptopurile, și la cât de rapid se dezvoltă tehnologia, nu-i de mirare că într-un an sau doi aparatul tău are deja nevoie de un update. Problema e că băgăm bani într-un aparat pe care nu-l folosim decât un an. Soluția? Să-l vindem.

vânzare telefon

Primul lucru care îți vine în minte când te gândești la vânzare de electronice este, probabil, OLX. Dar dacă vrei să vinzi pe OLX ai următoarele dezavantaje:

  • Nu știi exact în cât timp îți vei vinde produsul.
  • Ești asaltat de oferte de cacao, de la oameni care vor să dea jumătate din cât ceri tu, sau mai puțin.
  • Nu ai siguranța că clientul își va ține cuvântul. Poți trimite produsul cu plata ramburs iar clientul refuză să-l plătească, și ai rămas cu banii de transport, pe care trebuie să îi achiți tu.
  • Îți lași pe site numărul de telefon, și asta te expune la colectarea datelor și primirea de mesaje comerciale.
  • Anunțul tău se pierde într-o mulțime de mii, zeci de mii de anunțuri din aceeași categorie!

În consecință, multora le este lehamite să încerce, așa că își lasă produsul acasă. Și iată ideea mea: îți vinzi produsul la o casă de amanet!

Da, știu că nu acesta e scopul caselor de amanet. De regulă ele îți împrumută o sumă de bani iar tu pui garanție un produs. Dar dacă nu poți restitui împrumutul, produsul pus gaj le rămâne lor, iar tu ai rămas cu banii. Deci, l-ai vândut, corect? Bine, nu toate casele de amanet primesc electronice. Adică eu, în orășelul meu de provincie, am fost la câteva, și vânzătoarele au făcut ochii mari că ce electronice; aur, argint, bijuterii – cu asta se ocupau ele. Dar dacă locuiești în capitală, poți căuta un amanet Bucuresti care acceptă electronice. Firma din link, MIDAS Amanet, este un bun exemplu și vine cu două bonusuri la pachet: se laudă cu cel mai bun preț de pe piață și răsfoind blogul lor am aflat că dacă vrei să-ți vinzi produsul, poți specifica de la bun început că îl vinzi, nu iei împrumut, și astfel ți se va da un preț mai mare pe el.

Așadar, iată modalitatea propusă de mine, concret și pe scurt: imediat ce-ți faci update la laptop sau la telefon, modelul vechi îl duci la MIDAS Amanet. Știu că la început o să ai ezitări, că încă e bun, că încă l-ai păstra, dar gândește-te că deja ai altul nou iar în timp valoarea celui vechi va continua să se deprecieze. Oricum, nu-l vei mai folosi! Că ai unul nou. Iar peste un an nu-l vei folosi nici pe cel nou, că îți vei lua altul, și mai nou. Așadar, ai făcut un upgrade, duci modelul vechi la amanet. Specifici că vrei să îl vinzi iar ei îți oferă un preț acceptabil. Iei banii și ai plecat. Totul se rezolvă în câteva minute. Rezultatul: o noptieră mai puțin încărcată cu lucruri nefolosite și mai mulți bani în buzunarul tău. 🙂

Succes!

Lasă un răspuns