Distrează-te făcând pe bucătarul

Cam cum arată o petrecere modernă pentru copiii, eventual cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a unuia dintre ei? Simplu: copiii se adună frumos în casa sărbătoritului, îi aduc cadouri, mănâncă prăjituri după care se joacă. Ce se joacă? Păi fiecare ce jocuri are pe tabletă sau smartphone. Sumbru, nu? Dacă locuiești în capitală și vrei să-i oferi copilului tău o altă perspectivă, în care jocul să fie joc, nu retragere într-o lume virtuală, iar veselia și voia bună să-l ajute la ceva, nu să-l transforme într-un „autist”, atunci te invit să le faci o vizită celor de la culinaryon.ro. Lansat în 2012 la Moscova și în 2015 la Singapore, „cel mai mare centru de divertisment culinar din Europa”, cum se autodefinește, are acum sediu și în București. Și se ocupă, printre altele, cu organizare petreceri copii.

copii-bucatari

Ideea este pe cât de simplă, pe atât de frumoasă și îmbietoare: personalul de acolo va crea un cadru amuzant, de petrecere, în care timp de 3 ore copiii se vor distra, vor învăța să gătească nu mai puțin de 3 feluri de mâncare și vor gusta o mulțime de bunătăți, inclusiv dulciuri. Evident, în spatele șorțurilor amuzante și a distracției se află o echipă de profesioniști și niște bucătari experimentați, care îi vor organiza pe micuți în grupe de câte 6 și îi vor învăța lucruri practice și utile despre bucătărit. Copiii vor da și ei o mână de ajutor, sub supravegherea atentă a bucătarului, adică vor avea ocazia să exerseze practic. Cum ziceam, o experiență cu totul inedită și care are darul de a-i învăța ceva pe participanți. Pot participa atât fetițe cât și băieți; vârsta minimă este de 4 ani, dar dacă este mai mic de 9 ani, va trebui să rămână un părinte cu el pe parcursul petrecerii. Altfel, cei de peste 9 ani pot fi lăsați de părinte în grija personalului de acolo.

Evident că scoala de gatit CulinaryOn din Bucuresti nu se adresează doar copiilor, ci și adulților în egală măsură, aceștia putând participa la workshop-uri culinare, petreceri aniversare sau de burlăcițe etc, care nu doar să-i relaxeze, ci să le ofere și câteva cursuri practice în domeniul bucătăriei. Ceea ce-i foarte mișto. Pentru că, la fel cum degeaba te uiți la cursuri online de limba engleză că tot nu vei putea pronunța corect și învăța ca lumea limba fără un profesor sau vorbitor nativ lângă tine, și în domeniul culinar, indiferent câte bloguri cu rețete de bucătărie există și indiferent la câte clipuri YouTube te-ai uita, nimic nu se compară cu exersatul practic, sub ghidarea unor bucătari pe bune. Iar dacă acest exersat poate fi făcut într-o atmosferă relaxantă și distractivă, care să-ți ofere practic o ieșire din cotidianul imund, cu atât mai bine.

Așadar, îmi place ideea lor de afaceri, care îmbină utilul cu plăcutul și cursul cu petrecerea. Iar dacă ne gândim la o organizare petreceri copii, în afară de faptul că aceștia se vor distra învățând ceva constructiv, care le-ar putea folosi pe viitor, ba chiar și-ar putea descoperi un talent cu ocazia asta, pun pariu că va fi o experiență unică, cu care alți colegi de-ai lor și alți părinți nu se vor putea lăuda.

Lasă un răspuns