Iustin Paraschiv este noul proprietar al Avi Instant

Grupul agricol Carmistin, deținut de Iustin Paraschiv, a preluat compania falimentară Avi Instant, cunoscută și sub numele vechi de Avicola Târgu Jiu, pentru suma de 20 de milioane de lei (4.4 milioane euro). Informația că Iustin Paraschiv este noul proprietar al complexului Avicola Târgu Jiu a apărut în presă, spre sfârșitul anului trecut, și a fost confirmată apoi într-un comunicat al grupului Carmistin:

Iustin Paraschiv

În urma solicitărilor primite din partea presei, grupul agricol Carmistin, specializat în producția, procesarea și comercializarea cărnii, anunță preluarea tuturor fermelor, platformelor și abatorului deținute de Avicola Târgu Jiu. Având în vedere starea avansată de degradare a unora dintre capacitățile de producție, dar și tehnologia învechită din fermele care ar putea fi mai repede puse în funcțiune, compania a decis să deruleze un plan de investiții de circa 20 de milioane euro.

Investițiile sunt necesare repunerii în funcțiune și modernizării fermelor și abatorului. La ora actuală, instalațiile nu sunt funcționale și toate autorizațiile au fost retrase, așa că vor trebui obținute din nou. Planul de afaceri prevede redeschiderea primelor ferme în primăvară și modernizarea tuturor platformelor pe parcursul anului 2018. Se are în vedere, de asemenea, angajarea a circa 600 de persoane.

SC Avi Instant SRL, din Târgu-Jiu, județul Gorj, a activat în domeniul prelucrării și conservării cărnii de pasăre, având în 2016 o cifră de afaceri de circa 540.000 de lei și pierderi de peste 430.000 de lei. Compania avea numai 22 de salariați în 2016 și a devenit falimentară. Iustin Paraschiv intenționează să investească 20 de milioane de euro și să dezvolte un proiect frumos în acea zonă, în următorii 5 ani.

Cu peste 1200 de salariați, Grupul Carmistin este un jucător puternic din industria agro-alimentară autohtonă, asigurând un lanț de producție format din cultivarea pământului, creșterea animalelor și vânzarea produselor din carne. Iustin Paraschiv a moștenit pasiunea pentru business de la părinții lui. La ora actuală derulează, alături de sora lui, care deține alte firme tot din acest domeniu, o serie de afaceri de milioane de euro, fiind considerat de Forbes unul dintre cei mai tineri milionari români. De exemplu, Iustin Paraschiv a preluat în 2006, tot prin grupul Carmistin, platforma agricolă deținută de Oltchim, pe care a retehnologizat-o. Astăzi, fermele în cauză produc și abatorizează peste 10 milioane de pui anual, sub brandul propriu La Provincia și NaturAvi.

Lasă un răspuns