Omniprezenta trusă de machiaj

Știi acele întrebări în care ți se cere să numești 3 sau 5 lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie? Ei bine, dacă ești fată, pentru tine răspunsul va fi ceva mai simplu. Deoarece primul punct pe lista respectivă va fi trusa de machiaj. Iar dacă poți să îngrămădești în geanta de voiaj două truse machiaj ieftine, cu atât mai bine! 🙂

machiaj

Dintotdeauna fetele au dorit să arate cât mai frumoase și să fie în centrul atenției. Și cine le-ar putea condamna pentru asta? Bărbații n-au niciun drept, deoarece sunt principalii beneficiari ai produselor cosmetice pe care le utilizează ele. Chiar dacă există bărbați care spun că pentru ei cremele de față, rimelul de ochi, fondul de ten, uleiurile hidratante și în general tot ce ține de cosmetică nu contează, iar o fată este la fel de frumoasă și nemachiată, utilizarea trusei de machiaj este acel ingredient secret care îți dă ceva nedefinit și care îl face pe bărbat să te contemple admirativ. Pentru că, la modul serios, cărui bărbat i-ar plăcea o fată cu păr pe corp și cu sprâncene groase? Faptul că bărbații nu le văd pe femei decât machiate îi împiedică cumva să fie obiectivi, deoarece nu au termeni de comparație. Dar data viitoare când iubitul tău îți spune că pierzi prea mult timp cu machiatul, întreabă-l cât timp pierde el urmărind niște oameni care aleargă după o minge pentru a o băga între două bare și ce sens are ocupația lui. Cel puțin pasiunea ta are un rezultat palpabil, în aceea că te înfrumusețează.

Și ar trebui să-ți permiți două truse de machiaj pe insulă, deoarce produsele cosmetice nu trebuie să fie scumpe. În ultimii ani, am constatat o tendință de a trece la cosmetice pe bază de plante și uleiuri naturale, care hidratează și elasticizează pielea, ascund ridurile etc fără a avea efecte secundare nefaste (tipice substanțelor de sinteză, artificiale). Natura este întotdeauna cel mai bun remediu pentru sănătate și frumusețe, așa că un set de cosmetice originale si ieftine poate face minuni pentru tenul și pielea ta fără să se simtă prea mult la portofel. Deci, nu alerga exclusiv după cele mai scumpe cosmetice, când există cosmetice ieftine, din ingrediente naturale, cu efecte la fel de bune.

O altă greșeală a multor fete este să se machieze în exces. Acest lucru le e caracteristic în general fetelor tinere, din liceu, dar am văzut cu oroare și cazuri de femei de peste 30 de ani. Machiajul ar trebui să fie, dragilor, sexy. Ori definiția cuvântului sexy, dată demult de o cântăreață pe nume Corina Chiriac, n-o știți voi, este următoarea: sexy înseamnă să se întrezărească, nu să se vadă tot. Așadar, pe lângă trusa de machiaj potrivită, mai este necesară și stăpânirea unei arte de a te machia. Aplică cremele cu finețe și bun simț și vei obține un rezultat foarte bun. Exagerează, și vei fi ca o țigancă îmbrăcată cu o fustă în culori țipătoare, comparativ cu o tânără într-o rochie elegantă și rafinată.

Dacă stăpânești arta machiajului și ți-ai găsit trusa de cosmetice potrivită, poți deja pleca pe o insulă pustie, alături de iubitul tău, care va fi, evident, numărul doi pe listă, imediat sub trusa de machiaj. 🙂 Și cum încă este iarnă, o destinație posibilă ar putea-o reprezenta o insulă tropicală. Dar despre sejurul tău acolo, cu o altă ocazie.

Lasă un răspuns