Soluții de creditare inteligentă

Din punctul meu de vedere, împrumutul este o inconveniență necesară ce caracterizează viața modernă. De ce este necesară nu cred că trebuie să mai precizez. Te îmbolnăvești și ai nevoie de spitalizare. Vrei să te muți sau să îți cumperi mobilă. Ai un necaz în familie. Îți intră copilul la facultate. Motive există nenumărate. Și este o inconveniență, pentru că, odată făcut, te obligă la plata unor rate lunare, care pot fi destul de neplăcute și restrictive. Datorită acestui fapt, merită să te gândești de două ori unde faci acel împrumut. Și, în opinia mea, banca nu reprezintă soluția cea mai bună.

credit pana la salariu

Problema cu împrumuturile bancare este că deși ele îți oferă uneori sume mari sau foarte mari de bani, sunt gândite de așa natură încât să te transforme indirect într-un sclav. Adică, concret, când tragi linie observi că ai plătit de două ori suma luată împrumut. Sigur, la început nu observi asta, când ai banii în mână, așa că îi cheltui fericit, dar ulterior rămâi cu o rată deasupra capului, ca sabia lui Damocles. O rată ce se poate întinde pe zeci de ani. Iar viața este neprevăzută. În câțiva ani poți rămâne fără job. Sau cu salariul scăzut. Poate ai nevoie de o altă rată. Și atunci ce faci? Dacă nu plătești, banca poate merge până la a-ți lua locuința.

Dacă tot trebuie să iei împrumut, mai bine să o faci în mod inteligent. Eu sunt adeptul împrumuturilor mici și a creditelor până la salariu. În ultimii ani acestea pot fi obținute de la o mulțime de entități non-bancare, numite generic IFN-uri (Instituții Financiare Nebancare). Dacă ceea ce îți dorești nu costă enorm, decât să te întinzi la împrumuturi mari doar pentru că poți (dar apoi să tragi ani de zile ca să le dai înapoi), mult mai bine este să optezi pentru un credit pana la salariu care să fie mic și să-ți rezolve nevoia urgentă pe care o ai. Un astfel de credit poate fi obținut foarte rapid și ușor, direct de pe site-ul din linkul anterior, doar cu buletinul, fără limită de vârstă.

Dacă am fi lucizi și obiectivi, am ajunge la concluzia că în majoritatea situațiilor de viață, sumele de care avem nevoie sunt relativ mici, nu mari. Și atunci revin la premiza de bază: ai un necaz, vrei să cumperi ceva sau trebuie să plătești urgent niște servicii. Banca se mișcă greu. Apelul la rude și prieteni este neplăcut sau incomod și fără mari sorți de reușită. Mai repede vor afla alții că ai probleme decât să obții vreun ajutor concret de la ei. Ce poți face? Intri pe net, completezi un formular și obții un împrumut foarte rapid, fără ca măcar să fie nevoie să te deplasezi la sediul unei firme. Te deplasezi doar la bancomat, ca să scoți banii care ți-au fost virați în cont.

Un credit până la salariu este soluția optimă pentru a-ți face rost de banii necesari rapid, cu discreție și în cel mai simplu mod. Și fiindcă este mic, creditul nu-ți va crea probleme majore. Îl vei returna într-o lună sau câteva luni, fără ca astfel să te legi la cap pentru ani de zile, cum o faci în cazul băncilor. Iar pe site vezi exact cât e creditul, cât e dobânda, cum variază sumele etc, totul în fața ochilor tăi, fără să trebuiască să-l tot întrebi pe funcționarul plictisit din fața ta, care să ți le calculeze.

Sigur, fiindcă există multe IFN-uri, e bine și să alegi o firmă care să fie cât mai serioasă și cunoscută. Una cu ceva vechime și prezență în social media, cum este cea din link (23000 de fani pe Facebook) este evident o alegere mai bună decât o firmă apărută peste noapte, de care n-a auzit nimeni. Dar altfel, fiind vorba de bani, faceți-vă singuri temele și împrumutați responsabil! 😉

Lasă un răspuns