V-ați cumpăra un Samsung Galaxy S8?

N-am făcut până acum nicio recenzie la Samsung Galaxy S8, pentru că, chiar dacă sunt un fan al produselor Samsung, nu mi-a trecut încă prin mână. Mi-a trecut doar S7 și S6. Dar sincer să fiu, nu văd motivele schimbării lui S7 cu S8. Sau poate că sunt? Să trecem în revistă ce aduce nou Samsung Galaxy S8 față de modelele mai vechi și față de competitori. Teoretic, că practic încă nu-l am.

Samsung Galaxy S8

În primul rând, S8 are un design fundamental diferit față de S7, cu un ecran mai mare, margini mai fine, stilizate, curbate, și vine cu noul senzor de față și de ochi. Senzorul de ochi îți permite deblocarea telefonului după scanarea irisului. Cum acesta este unic la fiecare persoană, la fel ca amprentele, rezultă că e o modalitate foarte convenabilă și eficientă de a-ți păstra în siguranță datele din telefon.

Partea hardware nu a fost nici ea lăsată de izbeliște, Samsung Galaxy S8 beneficiind de o litografie mai mică, de 10 nanometri, care face ca procesorul să fie cu 10% mai eficient și procesorul grafic (GPU) cu până la 50% mai eficient. Având în vedere și numărul de 8 nuclee de ultimă generație, trebuie să recunosc că S8 se prefigurează a fi un monstru la rularea diverselor aplicații, filme sau jocuri.

În paragraful precedent, am pus un link spre F64, cu care ocazie deschid o paranteză: știai că celebrul site de aparatură foto vinde și telefoane? Până acum n-am auzit decât lucruri bune despre ei, spre deosebire de Altex sau Emag, așa că merită avuți în vedere la achiziția unui aparat scump, cel puțin dacă vrei să beneficiezi și de un suport pentru clienți de nota 10. Și am înțeles că băieții se tot extind.

Dar apropo de fotografie, că la asta voiam să ajung: camera foto de pe Galaxy S8 este bazată pe un senzor retroiluminat de tip CMOS cu 12 megapixeli, iar diafragma de 1.7, comparabilă cu cea de la obiectivele foto profesionale, promite o calitate sporită pe lumină slabă (noaptea). Personal consider că ăsta e unul din principalele motive ale upgrade-ului la telefon: fiecare model vine cu o cameră tot mai bună, ce capturează poze tot mai frumoase. Iar Samsung a fost întotdeauna vârf de lance la acest capitol.

Așadar, merită să-ți faci upgrade? Depinde. Dacă ai un alt tip de telefon, poate că da. Dacă ai deja un S6 sau S7, poate că diferențele incrementale nu sunt atât de mari încât să justifice 3000 de lei, decât dacă nu cumva îți poți vinde telefonul tău. Altfel, poate mai bine aștepți să treacă un an și să apară S9, și atunci vei putea lua S8-ul la un preț mult mai mic. Pe de altă parte, dacă faci parte din cei care vor să se afișeze cu ultimul model de pe piață și banii te dau afară din casă…

Lasă un răspuns