Ce salariu ai? Stii ce salariu are un model de videochat?

In Romania ultimilor ani, piata studiourilor de videochat a avut o crestere fabuloasa, astfel ca numarul lor se estimeaza ca depaseste cu mult 3.000. Iar cand spunem 3.000, ne referim, desigur, doar la cele care lucreaza legal. In realitate, numarul lor este mult mai mare. La fel si al fetelor care fac din videochat o adevarata meserie. Intr-o lume ideala si o Romanie corecta, nu ar trebui sa fie judecate. Sunt, insa, judecate aspru de catre cei care asociaza videochatul cu prostitutia. Totusi, banii obtinuti din videochat ne-ar permite tuturor sa ne cumparam cate un apartament o data la doi-trei ani.

charm studios

„Cocosati de griji, uitam cat de frumos este cerul”

Caci bine spune aceasta vorba. Lucram 10-12 ore pe zi, pentru oamenii cu un statut financiar fantastic. Lucram in multinationale si abia ca ne-ajung banii. Lucram, dar nu ne ajung banii decat de pe-o luna pe alta. Totusi, exista si altfel. Pentru a scapa de grija zilei de maine, multe dintre fete se angajeaza in diverse studiouri de videochat. Iar daca ne raportam la Bucuresti, studiile recente spun ca 6 din 10 studente au facut deja din asta o meserie.

Am dat search pe google.ro cu „studio videochat” si am descoperit zeci de nume de studiouri, cu oferte care mai de care mai tentante. De la „bonusuri lunare” si pana la „chiria platita pe un an intreg”, studiourile reusesc, astfel, sa convinga.

Cati bani castiga o fata care face videochat

Despre cati bani se castiga din videochat, ati mai vazut zeci de articole. Am fost si noi curiosi sa aflam, asa ca ne-am indreptat atentia catre cei pe care Google ii considera cei mai buni: Charm Studios. Sunt in Bucuresti, langa Baroul Bucuresti (Piata Unirii) si la ei lucreaza 150 de modele. In medie, o fata care face videochat castiga aproximativ 100$ pe ora. Daca facem un calcul simplu, ea poate castiga intr-o singura zi cat castiga multi dintre romani intr-o luna.

Anual, un model de videochat de la Charm Studios castiga, in medie, 120.000$, daca lucreaza 8h/zi, 5 zile pe saptamana. Totusi, nu e o regula si depinde de la fata la fata, asa cum ne spune Cristina, Managerul general al companiei de videochat. „Cel mai important este ca fata sa fie perseverenta. Desigur, daca ar trebui sa spun care este reteta unui model de succes, ea ar trebui sa fie ambitioasa, sa cunoasca limba engleza la nivel avansat si sa aiba un aspect fizic placut. Da, exact in aceasta ordine, pentru ca hard work beats talent, asa cum am mai spus-o si o repet modelelor de fiecare data cand ma intreaba „dar de ce castiga X mai mult decat mine?””.

cerinte videochat

Asadar, tu cat castigi pe luna? O fata care face videochat castiga aproximativ 5.000$.

(articol primit pe mail)

Lasă un răspuns