Cum alegi apartamentul potrivit din seria numeroaselor anunturi imobiliare?

apartamente Sibiu

Exista o serie de aspecte la care trebuie sa fii atent in momentul in care iti cumperi un apartament. Fara doar si poate trebuie sa fii atent si la aspectul financiar, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ignori alte elemente la fel de importante.

Care sunt detaliile care conteaza? Ce criterii trebuie sa respecte apartamentul pe care il vei alege? Voi incerca sa ofer cateva raspunsuri care sa lamureasca aceste aspecte in randurile ce urmeaza.

Zona in care vei locui

Acest detaliu este poate cel mai important dintre toate, intrucat va determina confortul de care vei avea parte pe viitor.

Cu siguranta nu iti doresti nicidecum sa fii nevoit sa faci naveta zilnic pana la serviciu pe o distanta destul de indelungata ori sa petreci timp zilnic prin traficul aglomerat in timp ce iti duci copiii la scoala.

Prin urmare, atentie marita la zona in care vei locui. Selecteaza cu atentie din seria anunturilor imobiliare Sibiu – spre exemplu – acele apartamente, garsoniere sau alte imobile care sa ti se potriveasca perfect stilului de viata.

Apartament nou vs apartament in bloc de locuinte vechi

Aici probabil nu mai este nevoie sa aduc niciun argument, intrucat castigatorul clar e apartamentul nou, de preferat intr-un ansamblu rezidential realizat de un dezvoltator imobiliar de top.

Pe langa faptul ca asemenea cartiere formeaza comunitati ce seamana destul de mult cu cele occidentale, mai exista si alte avantaje.

Spre exemplu, intr-un apartament nou investitiile de facut pentru modernizari si intretinere sunt la un nivel minim. De regula asemenea cheltuieli au loc numai in cazul apartamentelor vechi, unde izolatia lasa de dorit sau este inexistenta, unde instalatiile necesita reparatii sau unde cheltuielile lunare cu incalzirea sunt foarte mari si trebuie luate masuri in acest sens. De regula, apartamentele in blocuri de locuinte noi au izolatie buna, sunt realizate din materiale de calitate si au si instalatiile si sistemul de incalzire foarte bine puse la punct.

Cat de mare sa fie apartamentul ales?

E foarte indicat sa existe un plus din acest punct de vedere si nu nevoia de spatiu extra. Apartamentele de tip vechi au limitari cand vine vorba de spatiul util, fiind de regula realizate dupa un sablon specific ce aminteste de perioada comunista. Au trecut insa acele vremuri, iar apartamentele moderne si chiar si garsonierele ofera suficient spatiu pentru proprietari.

In functie de nevoi, apartamentul poate avea 2 sau 3 camere, insa pentru o persoana ce locuieste singura sau impreuna cu partenerul poate fi ideala si o garsoniera. Fiecare cu preferintele sale, insa e de preferat sa existe un surplus de spatiu, pentru mai mult confort.

Vizitele la apartamentele vizate – cat sunt de importante?

Chiar si dupa ce au fost bine stabilite toate detaliile ce tin de dotari, zona si toate celelalte, e si mai important ca viitorul proprietar sa viziteze in persoana apartamentele care i s-au parut mai atractive.

Desi poate sa para chiar de la prima vizita ca s-a gasit locuinta ideala, rareori se intampla ca o decizie imediat luata sa fie si una inspirata. Mai trebuie cantarite si alte aspecte si e indicat ca viitorul proprietar sa viziteze si alte locatii. Daca tot prima varianta e mai apropiata de preferintele sale, abia atunci poate fi luata o decizie in consecinta.

Urmand aceste sfaturi, oricine poate avea siguranta ca a luat o decizie bine documentata si conforma cu propriile exigente, pentru a nu regreta mai tarziu achizitia pripita a unui apartament.

Lasă un răspuns