Cum alegi un apartament in Brasov

apartament modern

Te-ai decis sa te muti in Brasov, iar cautarea unei locuinte este o adevarata provocare? Adevarul este ca nu e cel mai simplu sa te decizi asupra unui apartament cand trebuie sa alegi din atat de multe optiuni puse la dispozitie.

Brasov este unul dintre cele mai mari centre culturale din tara si difera prin multe aspecte fata de alte orase. Povestile istorice, decorurile ce cuprind stiluri deiverse sau locatiile deosebite situeaza orasul Brasov ca fiind unul dintre cele mai vizitate orase de catre turisti romani sau straini.

Dar sau cu toate astea, in alegerea unei locuinte nu te poti arunca foarte usor, trebuie sa iei in considerare anumite lucruri. Iata cateva din cele pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa iti achizitionezi un apartament in acest oras!

  1. Orienteaza-te catre preturile corecte! Pot exista diversi proprietari care vor indrazni a-ti cere un pret care nu infatiseaza nici pe aproape calitatea oferita. Cel mai bine este sa te documentezi mereu inainte despre utilitatile precise si necesare dintr-un apartament si sa cunosti cam care sunt costurile aproximative pentru acestea. Consultand anumiti specialisti in domeniu, de asemenea, vei reusi sa descoperi preturi apartamente Brasov destul de echitabile, raportandu-ne bineinteles si la confortul oferit de acestea.
  2. Fii atent la zona aleasa! Intr-un astfel de oras in care exista o incarcatura sociala atat de puternica, nu este recomandat a te muta intr-o zona centrala sau foarte aglomerata. Atata timp cat vrei sa locuiesti in Brasov, fie singur, fie cu familia, iti va fi foarte inconfortabil sa te obisnuiesti cu stilul alert si oboseala produsa intr-o zona centrala. Totodata, blocurile din acea parte a orasului vor fi controlate intr-un anume fel sau pot fi destul de vechi. In ideea in care, doresti sa achizitionezi un apartament in scopul de a-l emite spre inchiriere, ar fi convenabil sa te orientezi spre o astfel de zona deoarece va fi destul de solicitata.
  3. Sa nu te grabesti! O decizie luata pe graba intr-un moment nepotrivit iti va produce foarte multe efecte negative. Preferabil ar fi sa vizitezi mai multe apartamente, dar totodata sa incerci a viziona unul care ti-a atras atentia de mai multe ori pana a lua hotararea. Daca te vei muta cu familia, este foarte important ca fiecare membru sa aiba ocazia sa vada locuinta inainte si sa isi expuna parerea, respectiv sa vina cu anumite intrebari proprietarului ce pot fi destul de folositoare. Daca doresti sa stai singur, este indicat sa mai vii cu o persoana, un prieten, a carui opinie poate fi importanta. Ar putea observa ceva ce tie iti scapa din vedere.
  4. Fii cat mai flexibil! Nu iti impune de acasa anumite idei prin care soliciti anumite preferinte intr-un apartament. Orice alegere constituie avantaje si dezavantaje, asa ca cel mai corect ar fi sa iei in considerare plusurile pe care le poate aduce acea locuinta, chiar daca lipseste un element minor. Aceasta flexibilitate consta si in capacitatea de negociere si comunicare cu proprietarul, respectiv, agentul imobiliar.
  5. Intereseaza-te de cheltuielile de intretinere! Pe langa preturile de cumparare ale apartamentului, problema ta constanta va fi in a plati intretinerea lunara. Exista anumite blocuri sau zone care prezinta cheltuieli exagerate ce nu reflecta nici pe departe ceea ce consumi tu. Este esential ca inainte de a lua in primire locuinta, sa te interesezi de costurile de intretinere .

Lasă un răspuns