Dupa ce criterii cauti apartamente de vanzare in Brasov?

maurer residence - apartamente brasov

Ai luat marea decizie de a achizitiona un apartament care sa fie noul tau camin? Nimic mai imbucurator, insa te-ai gandit la modul in care vei realiza cautarea si la ce aspecte vei fi atent pentru ca imobilul identificat sa fie cel mai potrivit?

Brasovul este un oras deosebit, in general mai curat si mai aspectuos decat multe altele din tara. Este o idee mai mult decat inspirata sa te stabilesti aici, insa ai grija la modul in care alegi din diversitatea de apartamente de vanzare cu care te intampina piata. Spun asta pentru ca sunt sanse destul de mari de a lua o decizie pripita, pe care ai putea sa o regreti mai tarziu.

Desigur ca te va atrage ideea de a locui intr-o zona centrala care iti ofera acces la puncte de interes din oras. Nu uita insa de confortul pe care se presupune ca il vei primi din partea noului camin. Acesta trebuie sa raspunda anumitor cerinte, sa iti ofere siguranta si stabilitatea necesara. Iata care sunt cateva dintre criteriile cele mai importante de urmarit cand cauti apartamente de vanzare in Brasov:

  • Zona si conditiile oferite

Nu este suficient sa gasesti un imobil in centrul orasului si nici nu iti recomand neaparat o astfel de optiune. In general, constructiile sunt reprezentate de spatii vechi, care deja au avut poate numerosi proprietari.

Orienteaza-te, pentru confortul tau, dupa un imobil intr-un ansamblu rezidential, din cele recent construite de preferat. Poate ca pozitionarea nu va fi una centrala, insa sigur va fi intr-un cartier respectabil, definit de curatenie. In acest sens iti recomand ofertele de pe maurer-residence.ro, care sunt in acelasi timp atragatoare si convenabile.

  • Siguranta si stabilitatea constructiei

Desigur ca va trebuie sa te interesezi si cu privire la aceste aspecte. Gandeste-te ca ai putea investi intr-un apartament localizat intr-o zona cu risc seismic ridicat, care pe deasupra nici nu beneficieaza de analize de siguranta a terenului. In nici un caz nu iti doresti asta.

In ceea ce priveste stabilitatea constructiei, acesta este dictata atat de mana de lucru si experienta lucratorilor, cat si de calitatea materialelor utilizate in acest sens. Poti chiar solicita dovada calitatii celor folosite daca asta te va face mai increzator in decizia pe care o iei.

  • Bugetul disponibil si plata

Vorbim despre cumpararea unui apartament, investitie ce nu poate fi comparata cu achizitia unei biciclete de exemplu. Suma de bani aflata la mijloc este una considerabil mai mare, deci trebuie sa iei fiecare decizie cu responsabilitate. De la bun inceput trebuie sa iti faci cateva calcule, pentru a afla o suma aproximativa pe care o vei putea achita lunar sau in functie de cum sunt ratele. Nu vrei sa te indatorezi, deci gandeste bine acest aspect.

De asemenea, trebuie sa te gandesti si la modalitatea in care se va realiza plata. Optiuni ai nenumarate, insa care este cu adevarat cea mai convenabila in situatia ta? Cei mai multi considera programul Prima Casa a fi cel mai potrivit si avantajos, avand in vedere ca avansul de achitat din total este de numai 5%. Desigur, mai este si varianta creditului ipotecar, insa in cazul acestuia avansul de achitat va fi de aproximativ 15% din total.

Cantareste bine optiunile pe care le ai, raportandu-te la cele mai sus prezentate. Abia apoi ia o decizie care sa iti aduca satisfactia pe care ai dorit-o de la inceput, bucurandu-te de confortul pe care numai caminul propriu ti-l poate oferi.

Lasă un răspuns