Inele de logodnă cu diamant. 3 criterii de care să ții cont când ești în căutarea bijuteriei perfecte

Inelul de logodnă cu diamant este cel mai popular simbol al cererii în căsătorie, iar asta datorită tradiției oferirii unei astfel de bijuterii cu ocazia logodnei, veche încă din Evul Mediu. Se spune că diamantul are o semnificație aparte referitor la acest eveniment deosebit din viața a doi îndrăgostiți, deoarece este asemuit indestructibilității – caracteristică pe care orice cuplu dorește să o aibă în căsnicia pe care e pe cale s-o înceapă.

Însă, găsirea celui mai potrivit inel de logodnă cu diamant le dă mari bătăi de cap bărbaților, întrucât piața bijuteriilor de lux este – pe măsura cererii – extrem de variată, iar diamantele nu sunt tocmai simplu de ales.

inel diamant

Poate părea greu de crezut, dar pentru a nimeri modelul de inel de logodnă care i s-ar potrivi cel mai bine femeii iubite, bărbații sunt nevoiți să ia în considerare o mulțime de criterii importante. Mai mult decât atât, alegerea diamantului – indiferent dacă este vorba despre inelul de logodnă sau despre un alt tip de bijuterie – se face în baza unui standard internațional, denumit standardul 4C.

Așadar, lucrurile se complică destul de mult atunci când vine vorba despre găsirea inelului de logodnă perfect.

Iată câteva sfaturi care pot fi de ajutor într-o astfel de situație:

  • Standardul 4C pentru alegerea diamantului

Așa cum spuneam, acesta este standardul folosit la nivelul întregii lumi pentru alegerea frumoaselor pietre prețioase. Denumirea de „4C” vine, de fapt, de la „cut”, „colour”, „clarity” și „carat”, ceea cea înseamnă tăietură, culoare, claritate și carate.

Toate aceste caracteristici ale unui diamant contribuie semnificativ în stabilirea prețului său, caratele fiind unitatea de măsură pentru greutatea pietrei (un carat are aproximativ 0,2 grame).

  • Câte pietre să aibă inelul și cât de mari să fie acestea?

Deși modelul clasic de inel de logodnă cu diamant este cel „solitaire”, adică cel incrustat cu un singur diamant, multe femei preferă ca acesta să aibă mai multe pietre prețioase. În plus, și dimensiunea pietrelor este importantă.

De exemplu, sunt femei cărora nu le place să iasă în evidență prin bijuteriile pe care le poartă. Așadar, cu siguranță acestora li se potrivește un inel mai finuț, cu o singură piatră care să nu fie foarte mare.

În schimb, unele femei preferă bijuteriile extravagante și opulente, caz în care un inel prea mic s-ar pierde printre accesoriile lor obișnuite, iar acest lucru ar fi, fără îndoială, o greșeală.

  • Din ce aur să fie confecționat inelul de logodnă?

Nu în ultimul rând, tipul aurului din care este confecționat inelul este, de asemenea, un criteriu important în alegerea acestui tip de bijuterie.

Poate fi aur alb, aur galben sau aur roz, în funcție de preferințele viitoarei logodnice și, bineînțeles, în funcție de potrivirea culorii metalului cu cea a pietrei.

Ce prețuri au inelele de logodnă cu diamant?

Chiar dacă nu este cazul să-l considerăm tocmai un criteriu, în foarte multe cazuri prețul este, de asemenea, foarte important atunci când vine vorba despre alegerea unei astfel de bijuterii. Așadar, este bine de știut că, deși vorbim despre inele de logodnă cu diamant, asta nu înseamnă că acestea trebuie să fie excesiv de scumpe.

Ba dimpotrivă, ofertele magazinelor de bijuterii, în special a celor online, sunt suficient de variate încât să găsești un inel de logodnă cu diamant la un preț decent, convenabil pentru orice buzunar.

Lasă un răspuns