Tot ce trebuie sa stii despre pompele submersibile

Linia de pompe submersibile constituie o necesitate in gospodarii, fara de acestea activitatile de peste zi ar fi mai dificil de realizat. Se gasesc intr-o diversitate atat de mare de modele incat e practic imposibil sa nu gasesti unul care sa se plieze pe nevoile tale. Bine, la partea financiara lucrurile ar putea fi putin mai complicate in conditiile in care nu ai la indemana o sursa de incredere, cu produse de calitate la preturi rentabile. Daca iti dai putin interesul rezolvi si asta. In fapt, de ce sa nu iti simplific sarcina… recomandarea mea sa verifici si site-ul shop-einstal.ro. Magazinul are o vechime destul de mare pe piata, de unde rezulta ca si-a cladit popularitatea prin increderea pe care a transmis-o, precum si prin articolele calitative furnizate.

Pompele submersibile se disting intre ele prin modul de functionare, mediul in care sunt destinate, functii, caracteristici etc. In general insa acestea functioneaza pe principii destul de simple, cu toate ca presupun o intretinere atenta, precum si o montare adecvata.

Pompele submersibile – definitie si functionare

pompa submersibila cu surubCategoria pompelor submersibile consta in acele sisteme imersate in apa – de altfel si fluidul ce este impins prin pompare. In functie de capacitatea sistemului, pot fi transportate volume mai mici sau mai mari de apa. Ca orice echipament tehnic, necesita siguranta deplina la instalare.

Cele dedicate instalarii in puturi mai sunt cunoscute si sub denumirea de electropompe, intrucat in cazul lor alimentarea se face cu energie electrica. In general sistemele economice asigura cantitatile necesare de apa cu succes, in conditiile in care modelul ales este unul corespunzator.

Cum functioneaza pompele? La inceput pompele au fost utilizate in industria extractiva, insa acum au o intrebuintare mult mai vasta, fiind necesare in pomparea apei la suprafata, respectiv in transportarea ei in diverse locuri. Exemple in acest din urma caz sunt modelele pentru irigatii, cele pentru apa murdara, pentru iazuri sau bazine, etc.).

Pompa submersibila centrifugala se scufunda in apa, respectiv in pozitie verticala pentru a asigura o functionare optima. Aceasta are motorul centrifugal, iar rotorul este amplasat pe o axa. In final apa este impinsa spre exterior printr-o presiune crescuta. Exista modele cu snec, cu dislocare pozitiva, si fiecare in parte functioneaza dupa principii specifice, dar in general asemanatoare intre ele.

Este foarte important ca pompa submersibila, indiferent de categorie, sa fie introdusa sub apa inainte de a fi pusa in functionare. Intrucat apa actioneaza in cazul acestora si ca agent de racire.

In ceea ce priveste partile componente ale pompei nu consider tocmai relevanta mentionarea lor, desi gasesti legat de asta informatii suficiente in mediul online.

In ce situatii ai nevoie de o pompa submersibila?

Acestea pot fi necesare pentru pomparea de apa curata, semi-murdara si murdara. Cele dintai sunt pentru alimentarea locuintelor, in sistemele de irigatii, respectiv pentru evacuarea apei din incaperi sau piscine.

Ai nevoie de un model din categoria celor murdare pentru a transporta apa din lacuri si iazuri. In ceea ce priveste modelele de mare adancime, acestea sunt dedicate alimentarii cu apa potabila in general.

Asigura-te ca stii de ce tip de pompa ai nevoie inainte de a face o achizitie in acest sens. Alege modelul care se potriveste nevoilor tale, direct de pe shop-einstal.ro si beneficiezi de calitate la preturi rentabile.

Lasă un răspuns