Lecția de cultură generală: simeringuri

Știți ce sunt simeringurile? Pe pariu că nu. Și dacă știți, sunteți mai informați decât mine și probabil excepții. 🙂 Personal habar n-aveam de sensul acestui cuvânt. Așa că imaginați-vă mutra mea când am intrat pe pagina cu simeringuri de la Simergy. Un site care vinde exclusiv simeringuri. Și care eu habar n-am ce sunt. Inițial am crezut că seamănă cu niște anvelope, dacă vă vine să credeți.

simering

Simeringurile sunt, într-un limbaj popular, garnituri. Garnituri pentru diverse piese, tuburi, țevi, instrumente, utilaje etc. De diverse mărimi. Și cu o singură culoare: neagră. Cel puțin așa sunt cele de pe pagina celor de la Simergy. Câteva zeci de mărimi disponibile. De fapt, site-ul este extrem de util, deoarece îți permite achiziționarea facilă a unor simeringuri și soluții de etanșare, cu prețul între 1,58 și 234,43 de lei. Livrate la tine acasă, cu posibilitatea plății ramburs. Acum, eu îi văd utilitatea mai ales pentru cineva care lucrează în domeniu (un instalator) sau pentru un magazin de profil. Dar, în caz că nu ți-e închisă etanș conducta de apă și nu găsești garnituri în orașul tău sau instalatorul te tot amână, îți poți comanda o garnitură pentru suma de… câțiva lei.

Revenind însă la termenul simering, acesta provine de la Simmerring, pentru care trebuie să-i credităm pe nemți. Simmerring este la rândul lui un cuvânt compus și vine de la ring, care înseamnă inel în limba engleză, și Walther Simmer, adică numele inginerului austriac care l-a inventat. Deci, “inelul lui Simmer” într-o traducere ad-literam. Și marcă înregistrată a companiei Freudenberg & Co. KG din Weinheim.

Există mai multe tipuri de inele de etanșare: cu sens de rotație, fără sens de rotație și cu buză suplimentară de praf. Nu mă întrebați care la ce folosesc, că recunosc sincer: nu mă pricep. Dar măcar acum știu ce înseamnă, de unde provin și respectiv de unde le pot cumpăra. Este că în fiecare zi înveți ceva nou?

Lasă un răspuns