Beneficiile pereților de sticlă printată

Ați auzit de placare cu sticlă? Dacă nu, probabil că nu circulați mult. Și spun asta pentru că în ultimii 4-5 ani o serie de aeroporturi cunoscute, ca Dublin Airport din Irlanda, Santiago Airport din Chile sau Chicago O’Hare International Airport, evident din Chicago, au recurs la înlocuirea unor pereți clasici cu alții noi, din sticlă printată digital, adică la placare cu sticla. Dar aceeași sticlă colorată și printată se poate folosi la placarea băilor și a bucătăriilor personale sau în spații comerciale publice. Ce este sticla printată și ce avantaje ne aduce aflăm în rândurile următoare.

sticla printata

Dacă veți da o căutare pe Google după placare cu sticla, veți găsi destul de multe firme care se ocupă cu așa ceva, mai ales din străinătate, dar relativ puține informații despre beneficiile sticlei emailate ceramic. Până și pe Wikipedia, unde ni se prezintă o scurtă istorie a tehnologiei de imprimare a sticlei, se vorbește puțin despre atuurile ei, comparativ cu soluțiile clasice. Ei bine, un prim atu este dat de flexibilitatea pe care această sticlă ți-o permite, în coroborare cu aspectul ei vizual inedit. De exemplu, arhitecta responsabilă pentru face-liftul aeroportului din Dublin, Susan Dunne, a utilizat în mod creativ plăcile de sticlă printată ceramic pentru a transmite fiecărui om o poveste diferită, în funcție de distanța de la care privește. Frumos, nu?

Aspectul vizual este un avantaj cheie, fiind atributul unui design arhitectural modern. La asta concură maleabilitatea sticlei, pe care se imprimă cerneala ceramică uneori la temperaturi înalte, prin fuziune, și care poate fi concepută astfel încât să transmită sau să redea fidel imagini dintre cele mai frumoase, variate și interesante, la rezoluție mare. Aceeași placare cu sticlă îți permite să controlezi gradul de transparență, opacitate și difuziune al unui perete, chiar pe segmente diferite, ceea ce, pe lângă un efect vizual de excepție, te lasă să captezi lumină din exterior și reduce numărul „accidentelor aviatice” produse de păsări care se ciocnesc de geamuri în zbor. 🙂

La un centru comercial, un perete din sticlă printată ceramic ar putea constitui un punct de atracție pentru trecători și viitorii clienți. Dar gândiți-vă cât de frumoasă ar fi și baia sau bucătăria după o operațiune de placare cu sticlă care să-i confere pereți atât de frumoși și interesanți. Dincolo de aspectul vizual, sticla are o durabilitate excelentă și, spre deosebire de alte soluții, clasice, rezistă foarte bine în timp, nu se corojește, nu se decolorează, nu se pătează aproape deloc, nu mucegăiește etc. Și astfel, una dintre cele mai fiabile alternative decorative moderne își are sursa în poate cel mai vechi și ignorat material de pe Pământ, și anume nisipul, care stă la baza sticlei.

Lasă un răspuns