Bicicleta eliptică, partenera ta de fitness

Văd în jurul meu o mulțime de fete care vor să se mențină în formă. Și mai multe dintre ele vor să slăbească. Dacă kilogramele în plus vă deranjează, o să explic în cele ce urmează de ce, în opinia mea, o bicicleta eliptica ieftina poate fi o soluție mai bună, mai plăcută și mai sănătoasă decât o dietă alimentară drastică. Sper totodată ca argumentele mele să le convingă și pe cele care nu sunt interesate decât de fitness.

bicicleta eliptica

Legat de problema greutății corporale, trebuie spus că există două direcții în care se poate merge pentru a slăbi: fie mănânci mai puțin și te abții de la o serie întreagă de multe și delicioase alimente, fie faci sport. Organismul uman poate fi privit ca un fel de bancă: pe de o parte depui bani, pe de alta îi cheltuiești. Atunci când mănânci, organismul “face rost” de energie, metabolizând hrana. Energia respectivă o folosește la diversele tale activități zilnice. Ce rămâne, se depune sub formă de grăsime. Așadar, ai două soluții de slăbire: fie mănânci mai puțin, adică aduci mai puțină energie în corp, fie faci sport, adică arzi sau consumi mai multă energie. Asta foarte simplist.

Evident că din păcate soluția unei diete nu merge, pentru că întotdeauna ne va fi poftă de ceva. În plus, ce viață e aia în care salivezi tot timpul și nu te boți bucura de ce îți place? Din păcate, tot la fel de evident este că viața modernă ne predispune adeseori la sedentarism. O idee de a îmbina sportul cu utilul și cu plăcutul ar fi să mergi la serviciu cu o bicicletă, lucru care ți-ar permite să arzi caloriile în plus făcând mișcare. Dar mulți dintre noi avem joburi unde nu putem ajunge cu bicicleta; unii chiar lucrăm acasă. Sala este o soluție, dar îți consumă și ea timp și bani. Soluția ideală? O bicicleta eliptica de fitness care să ocupe puțin loc și pe care să o ai la tine acasă.

O bicicleta eliptica ieftina îți permite să-ți exersezi mușchii picioarelor chiar și atunci când nu ai de mers nicăieri. Îți permite să te antrenezi fără să fie nevoie să mergi în oraș după un anumit program și să participi la o sală aglomerată. Poți face efort exact atât cât dorești, în confortul propriei locuințe, unde îți este și foarte ușor să faci un duș și să te schimbi după ce transpiri. Și poți face asta la orice oră din zi și din noapte, în orice zi a săptămânii, exersând chiar și în timpii morți, când urmărești o emisiune de la TV sau aștepți să se încălzească ceaiul. Astfel, bicicleta eliptică este o soluție modernă pentru omul sedentar, care, în schimbul unei sume modice, îi poate asigura o viață mai bună și îi poate reduce o serie de cheltuieli cu sala sau cu medicamentele de care, în lipsa bicicletei, poate că ar fi avut nevoie peste ani și ani.

În sinteză, o bicicletă eliptică este relativ ieftină, ocupă un spațiu redus și te poate ajuta la menținerea unei bune condiții fizice fără să ieși din casă.

Lasă un răspuns