Ce este team building-ul

Societatea de consum în care trăim a dus la apariția unei competiții pentru productivitate, iar asta ridică o serie de probleme atât pentru angajat cât și pentru angajator. În primul rând, o companie modernă este mult mai stratificată decât erau firmele și intreprinderile de prin 1800. Datorită avansului tehnologic, astăzi avem oameni care manipulează produse, care țin evidențe pe calculator, care dau telefoane și fac vânzări, care administrează finanțele, care se ocupă de resursele umane și lista poate continua. Datorită acestor ramificații, deseori se ajunge la situația în care angajați ai aceleiași companii nu se cunosc unul pe altul decât după nume și funcție și nu comunică decât prin mail. “E Geta de la tehnic. O știu de pe mail”. De ce ar fi asta o problemă? Pentru că necunoscuții lucrează mult mai prost în echipă decât prietenii sau amicii.

munca in echipa

În al doilea rând, o firmă adună împreună oameni cu tipologii și caractere diferite. Sigur, unii dintre ei, mai dinamici, ocupă de regulă posturi de lider, dar toți vor avea în general un stil al lor de a lucra, un ritm al lor, un anumit mod de a interacționa cu ceilalți și de a privi lumea. Unii vor fi mai introvertiți, alții mai extrovertiți, unii răspund mai bine la critici, alții la aprecieri și așa mai departe, iar rezultanta acestui tablou general foarte pestriț este că, din nou, lipsește coeziunea ce i-ar putea face pe toți să acționeze la unison sau într-un cât mai bun acord, cu rezultate mult mai bune atât pentru ei cât și pentru angajator. În sfârșit, o a treia problemă este că presiunea tot mai mare de a munci tot mai mult și tot mai eficient îi poate face pe unii să clacheze, uneori într-un mod dramatic (au fost cazuri chiar de decese la personalul unor bănci, din cauză de prea multă muncă), iar asta evident că nu este de dorit pentru nimeni.

După aceasta lungă introducere, cred că e mult mai ușor de înțeles de ce apelarea la niște servicii de team building realizate de profesioniști poate fi salutară pentru orice firmă sau companie mare. O ședință de team building, desfășurată de regulă în weekend, îi va învăța pe participanți, într-o manieră plăcută, luând deseori forma unui joc, să se cunoască și să-și exploreze mai bine potențialitățile, având ca rezultate directe menținerea tonusului general și al spiritului competitiv, precum și dezvoltarea creativității și îmbunătățirea considerabilă a colaborării dintre ei. Lucruri pe care șeful sau liderul de grup nu le poate face, cel puțin nu fără o diplomă de psiholog, o experiență practică îndelungată și suficient timp alocat special pentru asta.

Evident că team building-ul este de interes atât pentru angajat, care va învăța să-și înțeleagă obiectivele, să-și cunoască și depășească limitele și să-și mențină o atitudine pozitivă și deschisă, dar și mai ales pentru angajator. Cât despre unde puteți comanda niște cursuri de team building, cei de la HPDI.ro bifează în lista de clienți nume ca Bancpost, Bosch, HP, LG, Petrom, Pirelli, Raiffeisen Bank, ca să dau doar câteva exemple, și acoperă o arie largă de activități sau specializări.

Lasă un răspuns