Coșuri de fum din inox

Ați avut vreodată curiozitatea să vedeți cum arată niște cosuri de fum din inox și să vă informați despre cum se construiesc și cum se montează? Presupun că nu. Cine și-ar bate capul cu astfel de informații aparent inutile? Însă tocmai asta e problema, că ducem o lipsă acută de personal calificat la munci care acum sunt privite cu un oarecare dispreț. Și astfel ajungi să te întrebi unde mai găsești un meseriaș autentic atunci când ai nevoie de el pentru a-ți repara sau monta ceva. Mai există astăzi meseria de hornar? 🙂 Ei bine, în articolul de față vom vorbi despre cosuri de fum din inox.

tubulatura ventilatie

Cosuri de fum din inox cu pereți dubli

Surse de informare există. Pe tubovent.ro, un site cu sisteme de exhaustare industriale, dintr-acelea care se folosesc în industria cimentului, industria lemnului, metalurgie și chiar industria alimentară, găsim o mulțime de tipuri de cosuri de fum din inox, numai bune de montat la casă sau la cabană. Cele mai “solide” au pereți dubli, din inox-zinc. Câteva proprietăți:

  • sunt complet echipate și se livrează în furnitură completă
  • pot avea un diametru interior de 300 mm și o înălțime de 9 metri (variază în funcție de modelul ales)
  • au capac de curățare cu stut, pentru condens
  • prezintă o gură de vizitare ce are rol și de clapetă anti-explozie
  • ramificație în formă T pentru racordul al cazan, cu o lungime de până la 40 cm
  • pălărie antiploaie
  • vin cu un suport de bază pentru așezare și fixare
  • au tronsoane lineare de 1,24 m perete interior din inox și 1,21 m perete exterior, zincat

Cosuri de fum din inox, de calitate superioară

Lista de mai sus este luată de la un model de cos de fum din inox ce costă 3700 de lei. După cum puteți observa, calitatea este pe măsura prețului, judecând după proprietățile menționate mai sus și după faptul că în componența acestor coșuri intră materiale ca inox austenitic AISI 304 (W4301) cu grosimea de 0.5 mm, vată bazaltică lamelară cu folie de aluminiu pentru izolație, tablă zincată pentru protecție și izolație la exterior, îmbunare mufată de tip tată-mamă la colțuri ce exclude ieșirea condensului de pe traseul cosului de fum din inox și lista poate continua. Garanția unui astfel de coș este de 5 ani.

Tubulaturi și sisteme de exhaustare industriale

Nu se aprinde, nu explodează, nu face condens, nu îl ia vântul și nu se strică în câțiva ani. Un astfel de cos de fum din inox este, după cum puteți bănui, o soluție adresată mai ales persoanelor care doresc să-și cumpere un produs de calitate, care să nu le facă probleme și să îi țină ani buni. Sau fabricilor și uzinelor. În sprijinul ultimei afirmații stă și faptul că cei de la tubovent.ro comercializează, conform informațiilor de pe site, și tubulatura desfumare sau tubulatura ventilatie (dreptunghiulară sau circulară) produsă de ei și adaptată nevoilor clientului.

Din punctul meu de vedere, existența acestui site vine să îmi confirme faptul că meseriile încă nu au murit în România, iar cei care afirmă contrariul sunt superficiali și neinformați. Dacă vrei cu adevărat, găsești și la noi meseriași pricepuți și soluții pentru toate nevoile, inclusiv de calibru industrial, cu condiția să știi unde să cauți.

Articol optimizat SEO conform indicațiilor Outcave Solutions.

Lasă un răspuns