Motivele pentru care sa externalizezi contabilitatea firmei tale

Tot mai multe business-uri incep sa ia in considerare serviciile de contabilitate externe, intrucat acestea vin insotite de mult mai multe avantaje decat atunci cand amenjazeaza o parte proprie de contabilitate in cadrul firmei. Se pierd numeroase resurse de bani si mai ales de timp, cel putin pe partea de recrutare a personalului. Acesta trebuie sa fie specializat in acest sens, sa aiba abilitatea de a propune solutii eficiente si in situatii extreme.

birou contabilitate

Cu siguranta ca externalizarea serviciilor prin colaborarea cu o firma de contabilitate reprezinta o modalitate eficienta si de durata in ceea ce priveste scaderea costurilor si sporirea veniturilor unei companii.

Cu toate ca nu chiar orice firma ar gasi aceasta solutie ca fiind potrivita, numarul celor care in prezent beneficiaza de ele este destul de mare. Nu mai este ceva nou sa fii in parteneriat cu o firma de contabilitate. De fapt multi aleg sa faca asta nu pentru ca ar fi vorba despre cheltuieli, ci pentru ca astfel se pot concentra mai bine asupra obiectivului pe care si l-au propus.

Externalizarea contabilitatii si avantajele sale

Iata care sunt motivele pentru care externalizarea contabilitatii este o idee buna, atat pentru companiile mici, cat si pentru cele mijlocii.

  • Timp consumat eficient

Daca de obicei consumai foarte mult timp prin faptul ca te ocupai de partea de contabila a afacerii tale sau ca trebuia mereu sa cauti pe cineva care sa faca asta, prin externalizarea serviciilor catre o firma de contabilitate experta salvezi tot acel timp. Astfel, te poti folosi de el pentru a realiza alte operatiuni care cu siguranta sunt in asteptare, respectiv te poti concentra in a aduce si alti clienti.

  • Sanse reduse de frauda

De obicei companiile mici sunt cel mai predispuse actiunilor frauduloase. Se intampla asta pentru ca nu au o persoana desemnata care sa tina o situatie stransa a partii contabile. Aceasta ar putea sa identifice orice anormalitate la nivelul datelor de facturare sau a celor de tranzactionare. Cand ai in vedere o colaborare de acest fel insa elimini acest risc. Echipa de specialisti contabili se va ocupa de aceste aspecte, prin realizarea operatiunilor necesare si a controalelor ce se impun. De asemenea externalizarea te va ajuta si pentru ca va identifica semnalele de frauda.

  • Profesionalism si informare permanenta

Atunci cand colaborezi cu o astfel de firma, stii ca partea contabila a afacerii tale este pe maini sigure. Cand cauti ajutor din partea cuiva care se pricepe chipurile la asta, s-ar putea sa ai parte de surprize. In schimb contabilii care au urmat studii de specialitate in acest sens sunt la curent cu tot de tine de profesia lor, cunosc legile si codurile si stiu cand si cum sa actioneze. Daca te vei orienta dupa un nume de incredere precum Contabilitate Suceava, spre exemplu, stii ca acestia vor avea in permanenta privirile atintite asupra afacerii tale si iti vor oferi consiliere atunci cand ai nevoie.

Daca stii sa profiti de serviciile lor, te vei folosi de acestea pentru a-ti dezvolta afacerea, cerand sfaturi si recomandari atunci cand consideri ca poti face o schimbare spre bine.

Lasă un răspuns