Pe când niște table magnetice și la școală?

Zilele trecute, citind despre niște tipuri de structuri de date ce nu fac obiectul acestui articol, am dat peste numele lui Mihai Patrascu, care a fost un matematician craiovean mutat în SUA, decedat de curând, în 2012. Și am găsit, pe Wikipedia, următoarea unică poză cu el, de la un curs sau de la o conferință din Craiova:

Mihai Pătrașcu

Mihai Pătrașcu

Ce vi se pare nelalocul lui în această poză? Haideți să dau un pont: nu v-ați săturat de vechea tablă scrisă cu creta și care nu doar că nu se ștergea bine, dar te și umplea de praf și te murdărea pe mâini? Cam ca cea din imagine. Ca să nu mai amintesc de buretele acela mai infect decât o bancnotă de un leu, pe care trebuia, bineînțeles, cu cât erai mai studios, cu atât mai mult să-l folosești, ștergând tabla pe care ai umplut-o mai devreme cu demonstrații. Știința cere sacrificii, nu? Ei bine, n-ar trebui să fie așa. Nu și astăzi, când avem, de ceva vreme bună, table moderne, magnetice.

Serios, dați o căutare pe Google după tabla magnetica și o să găsiți peste 6 milioane de rezultate. Între ele, pe primele poziții, o serie de comercianți de soluții pentru birouri, ce îți aduc direct la domiciliu tabla magnetică comandată, prin curierat rapid. Intrați pe pagina unui astfel de magazin serios ce include tabla magnetica în lista produselor de tip office și o să găsiți zeci de tipuri de table, de diferite forme și dimensiuni, cu diferite accesorii și la diferite prețuri. Unele simple, la prețuri de exemplu de 55 de lei, iar altele de firmă, cu garanție 7 ani, la pachet cu sisteme de montare cu dibluri sau agățare pe perete, markere lavabile de diferite culori, burete etc. Practic, găsești tot ce vrei.

Cam care sunt avantajele unei table magnetice comparativ cu una clasică? Are o suprafață tratată special, rezistentă la zgârieturi și la acțiunea acizilor. Poate fi utilizată atât pentru scris, cât și pentru diverse memo-uri sau aplicarea anumitor piese pe suportul magnetic. Iar atunci când scrii, este infinit mai curată, mai prezentabilă și mai sănătoasă decât tabla clasică de la școală. Unde mai pui că există table magnetice din sticlă, sau table pe care le poți folosi pe post de panouri cu diverse informații utile?

Unde se folosesc astfel de table? În sectorul privat. Tot ce e mișto și nu găsiți la instituțiile de stat, căutați în sectorul privat. La firme, intreprinderi, chiar multinaționale – o să vedeți prezentări și conferințe susținute cu instrumente moderne, cum sunt aceste table magnetice. În schimb ce copiii noștri continuă să învețe folosind dispozitivele pe care le foloseau părinții și bunicii lor. Pentru că, nu-i așa, statul nu are bani. Trist.

Lasă un răspuns