Geci mișto de la The Unique

Care e, după voi, puterea de cumpărare a românului mediu? Eu zic că cel mai bine o poți vedea când mergi într-un magazin. Și nu mă gândesc doar la produsele cumpărate, deși evident că e un criteriu bun. Zilele trecute colindam un supermarket de la mine din oraș, când am remarcat un cuplu de tineri bine îmbrăcați. Mi-am adus aminte de ei mai devreme, intrând pe pagina cu geci si jacheta barbati de pe The Unique.

Un cuplu de tineri bine îmbrăcați nu se remarcă într-un mod strident, ci prin eleganța gecii, a pantalonilor, a încălțămintei, prin asortare, prin tonul cromatic general, prin bun simț. O geacă de calitate, vorbim acum de produse de firmă, nu de chinezării, nu este colorată în curcubeul hainelor țigănești (sau kitschurilor), dar iese totuși în evidență prin subtilitate, eleganță, distincție. De fapt, e destul de greu să spui în mod precis de ce o remarci, tocmai pentru că nu are nimic țipător sau strident. Dar totuși o remarci.

geaca Bellfield Nimrod Khaki

De exemplu, priviți puțin geaca Bellfield Nimrod din imaginea de mai sus, de culoare kaki. Arată bine, nu? Lăsând la o parte materialul din care e făcută, impresia bună e dată și din eleganța de ansamblu, asortarea nuanței de kaki cu gulerul mai închis, forma buzunarelor și alte mici detalii pe care, totuși, nu le vedem la o geacă ieftină, de duzină. Pentru că te poți întreba, și pe bună dreptate: ok, o geacă ieftină e făcută din materiale proaste, dar de ce nu arată la fel de bine ca una de firmă? De acord că e o imitație, dar aspectul ar putea să-l copieze la perfecție, nu? Și uite că totuși nu. Uite că dacă te îmbraci cu o haină de calitate, vei fi remarcat de cei din jurul tău.

Din păcate însă, majoritatea cumpărătorilor cu care m-am intersectat în acel magazin erau îmbrăcați modest, cu haine de duzină. Și cam asta e trista realitate de la noi: oamenii nu au foarte mulți bani. Cel puțin nu majoritatea. Așa că nu știu sigur dacă magazine precum The Unique, care vând haine de calitate, vor avea succes. Unele da, dar în general le va fi mai greu, pentru că românul se înghesuie la tot ce e mai ieftin. În afară de bani, ducem lipsă și de o cultură a cumpărării lucrurilor bune, a hainelor bune, a chestiilor de calitate, care să ne țină și să ne scoată din turmă.

Pe de altă parte, țin minte că deseori intram într-un magazin cu produse chiar alimentare și eram dispus să dau mai mulți bani de exemplu pe un kilogram de roșii, dar să aibă gustul acela al roșiilor de la țară, sănătoase și naturale, nu sintetice și injectate cu tot felul de hormoni. Și nu găseam. Și cred că mai sunt tineri ca mine, dispuși să plătească mai mult, dar să cumpere ceva de firmă, ceva de calitate. Dacă faceți parte dintre ei, aruncați un ochi și peste magazinul The Unique, care, la o primă impresie, s-ar putea să vă satisfacă pretențiile din domeniul vestimentar.

Lasă un răspuns