Sezonul 6 din House of Cards este prost

Cu toate că unii bloggeri cunoscuți au susținut că producătorii lui House of Cards au făcut o treabă bună și în ultimul sezonul, compensând lipsa lui Kevin Spacey, am terminat de văzut serialul și nu am cum să mă ascund după deget: în realitate, sezonul 6 din House of Cards este prost. Iar Kevin Spacey este, din păcate, de neînlocuit.

house of cards sezonul 6

Probabil știți povestea: cu un an și ceva în urmă, sub hashtagul #metoo au apărut câteva acuzații de agresiune sexuală a lui Kevin Spacey asupra altor bărbați, în urma cărora actorul și-a cerut scuze pe Twitter, a recunoscut că e puțin cam gay și a spus că se va retrage o vreme și va căuta consiliere de specialitate, sau așa ceva. Asta cu toate că faptele la care se refereau acuzatorii lui se petrecuseră cu 30 de ani în urmă, gen. Ca urmare, Netflix a încetat orice colaborare cu Kevin Spacey, pe care l-a și concediat din toate funcțiile (actor, producător). Erau deja filmate vreo două episoade din sezonul 6 cu el. S-a modificat scenariul și au fost reluate filmările de la început. În film, personajul jucat de el, Frank Underwood, este ucis înainte de începerea sezonului.

Din păcate însă, după cum spuneam, lipsa lui se simte și nu poate fi compensată. Oricât de bine ar juca Robin Wright, ea nu era decât mâna dreaptă, partenera sau punctul de sprijin al personajului principal, jucat de Spacey. Au încercat ei să-i creeze o aură mai intensă, au dat câteva detalii din trecutul ei, care să-i explice evoluția, dar e ca și cum ai arunca-o în ringul de box pe soția luptătorului căzut. Nu poți transforma radical un personaj peste noapte, după ce timp de 5 sezoane l-ai proiectat într-un anumit mod, pentru că ai rămas fără protagonist. În plus, au dus lucrurile în extrem cu feminismul: faza cu tot cabinetul președintei format din femei e ridicolă. Deja raporturile politice și de forțe nu mai erau credibile. Așa că au adăugat și niște elemente menite să stoarcă lacrimi, cum ar fi sensibilitatea acestei femei lipsită de scrupule (care mai comite câteva crime!) și faptul că acum e gravidă. Finalul este foarte, foarte slab.

Dar, pentru cei care nu au văzut serialul, primele sezoane din House of Cards sunt foarte bune. De altfel, diferența se poate vedea și pe IMDb, unde episoadele din sezoanele 1-5 au note de 8-9 în timp ce episoadele din sezonul 6 au note de 3-4 (sau chiar mai mici).

Comments
  1. N-am apucat sa il vad dar chiar il aveam pe lista. Am sa-i dau o sansa, sa vedem daca ma prinde, iar daca nu… pacat.

  2. Ethos

    Cred că la final o să zici “păcat”. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: