Lidl, Profi și reducerile

În seara asta am făcut-o pe vânătorul de reduceri. În primul rând, am fost la un magazin Lidl, ca să-mi iau apă plată. În caz că nu știți, eu nu beau apă de la robinet, mă puteți înscrie în majoritate. De regulă îmi iau apa în bidoane de 5 litri, care costă parcă 1,85 lei. Există și sortimente mai scumpe, dar, câtă vreme nu pot face diferența între ele, nu m-am prins de ce aș da mai mult decât dublu pe același produs. Tot la prețul ăsta găsesc și la alte marketuri, dar prefer s-o iau de la Lidl pentru că acolo este mai proaspătă. Doar că azi nu era deloc. Așa că am luat în schimb două sticle de câte 2 litri, la 85 de bani sticla, îmbuteliate acum două săptămâni. Plimbându-mă prin magazin, am trecut pe lângă un suc de fructe la reducere, care mi-a făcut cu ochiul:

suc de fructe

Erau trei sticle de 750 ml: două cu bulină roșie (pe care scria că prețul e redus de la 7.99 lei la 5.99 lei) și una fără bulină. Expiră peste două săptămâni jumate. Eu n-am observat că una n-are bulină. A observat casierița, care mi-a trecut-o oricum la reducere. De ce credeți că nu avea bulină? Că era în același loc, cu produse la reducere. Mi-a explicat tot casierița: o fi luat cineva bulina. Dar de ce credeți că o fi luat cineva bulina? Adică, noi scriem și citim pe bloguri de atâtea ori despre cum vânzătorii ne mint sau uită să actualizeze prețurile pe raft sau etc etc etc, dar nici noi, adică clienții, nu suntem sfinți. Unii iau bulina de la un produs cu reducere și o pun la un produs fără reducere, pe care și-l bagă apoi în coș. Ingenios, nu? Iar casierul trebuie să fie foarte atent, să nu-i acorde reducere unui produs care în realitate nu are.

După ce am ieșit din Lidl am trecut pe la Profi, că mi-era oarecum în drum. La Profi, unde mai mereu apa e veche, am găsit apă plată în bidon de 5 litri, la sub 2 lei, mai proaspătă decât cea pe care o luasem de la Lidl. Asta e, poate data viitoare. Mi-am mai luat una-alta de acolo și am trecut iarăși pe lângă raftul cu reduceri. Nu știu dacă în alte părți e la fel, dar eu am observat o chestie interesantă: mai demult, reducerile la Profi însemnau înjumătățirea prețului. Mai nou, prețul redus e foarte apropiat de cel întreg. Îmi pare rău că n-am avut inspirația să calculez la fața locului dar aș spune așa, estimativ, că acum reducerea este de 25% la Profi. În timp ce la Lidl tot 33% este de când s-a deschis magazinul în orașul meu. S-au șmecherit cei de la Profi, ca să vezi!

Lasă un răspuns