Utilitatea unui cămin de canalizare cu vizitare

Tema articolului de azi o constituie așa-numitul camin de canalizare cu vizitare. Mai precis, mă voi referi la camin de canalizare cu vizitare marca Kessel, pe care îl puteți achiziționa de pe saitul din linkul anterior. Dar, înainte de toate, ce este un camin de canalizare cu vizitare și cu ce se mănâncă el?

canal de apa

Ce este un camin de canalizare cu vizitare și ce rol are el

Nu, nu este vorba de un cămin studențesc, și nici de un cămin cum aveau bunicii mei la sat, loc pentru desfășurarea evenimentelor sociale și a petrecerilor. Un camin de canalizare cu vizitare este un ansamblu care, după montare, se constituie dintr-o incintă cu o intrare și una sau mai multe ieșiri, parte esențială a unui sistem de canalizare modern, inclusiv urban. Dacă locuiți la oraș, v-aș pune o întrebare simplă: ați avut vreodată probleme cu canalizarea? În special mă refer la mirosuri urâte și la eventuale inundații – și nu la voi la subsol, ci afară, în curte sau în fața blocului. La noi la blocuri există un astfel de loc, unde permanent iese apă și unde miroase urât. De ce? Pentru că apa din canalizare a găsit niște crăpături prin care să se infiltreze și să iasă la suprafață, cu toate consecințele nefaste la care vă puteți gândi.

Ei bine, spre deosebire de niște pompe submersibile pentru apa murdara, pe care de exemplu le puteți monta pentru a pompa apa din subsol sau din beciul de la țară după o ploaie zdravănă – sau poate pentru a uda grădina cu ea (și pe care le puteți achiziționa tot de la Kessel), un camin de canalizare cu vizitare are rolul de a izola complet apa care trece prin el, la locurile de joncțiune dintre țevile care de exemplu ies din bloc și cele care aparțin sistemului de canalizare urban, astfel încât aceasta, adică apa murdară cu dejecții, să nu poată să pătrundă în terenul din jur. Izolarea este asigurată prin materialele folosite – în speță un camin de canalizare cu vizitare de la Kessel va fi construit din polietilenă – și, în plus, există posibilitatea montării unor clapete anti-retur, care acționează ca un fel de valve, nelăsând apa odată trecută să revină înapoi și prevenind astfel riscul refulării ei.

Desigur, uneori apa – nu neapărat cea din canalizare, cât și cea gri sau neagră, provenită din ploi și murdară sau poluată, nu se poate scurge cum trebuie, deoarece sistemul de evacuare a fost prost amplasat, conducta de canalizare externă fiind mai sus decât punctul de scurgere din imobil. În acest caz, veți avea nevoie de niște statii de pompare pentru ape uzate care să asigure presiunea necesară pentru ca apă să urce sau să fie împinsă în sistemul de canalizare. Le găsiți tot la Kessel.

Tipuri de camin de canalizare cu vizitare de la Kessel

La Kessel găsim două tipuri principale de camin de canalizare cu vizitare: cu structură monolitică și cu structură modulară. Primul tip este alcătuit dintr-o singură bucată, ca să zic așa, adică dintr-un singur bloc și nu se montează. Al doilea are mai multe piese componente ce se montează la fața locului. Forma lui este conică, așa încât se poate transporta în mod foarte compact. Diametrul (FI) este de 600 mm și 1000 mm la caminul de vizitare standard cu structură monolitică și 400 mm sau 1000 mm la caminul de vizitare Komfort cu structură modulară. Polimerul din care e construit îi asigură o rezistență excelentă la intemperii, la șocuri, la umezeală sau la alți factori externi și astfel prelungește mult durata de viață a țevilor subterane – un beneficiu suplimentar.

Bineînțeles, la Kessel găsiți și acea clapeta antirefulara pentru canalizare de care vă spuneam anterior, dacă doriți să o achziționați. Dar poate cel mai puternic motiv pentru a cumpăra de la ei este că se pot adapta dorințelor clientului și vă pot fabrica un camin de canalizare cu vizitare personalizat, adică care să se potrivească perfect situației dvs, în parametrii și la dimensiunile stabilite împreună.

(Site-ul Kessel e optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.)

Lasă un răspuns