Țiglă ceramică pentru acoperiș la prețuri mici, ieftină și bună

Într-una din zilele trecute, locatara unei case de țară dintr-un sat din Ardeal pe care nu-l știți voi a constatat că, pe timp de ploaie, îi picură apă în casă, pe lângă horneț. Când îți dai seama că acoperișul s-a găurit, este momentul pentru a căuta tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, cu care să-l repari. Numai că persoana în cauză avea deja o mulțime de țigle, iar eu altceva vreau să vă spun. Și anume că țiglele de pe acea casă nu au fost schimbate de zeci de ani, de pe vremea socrilor ei, care acum sunt trecuți la cele veșnice. Țiglele însă au rămas.

tigla ceramica

Tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, dar mai ales durabila

V-ați întrebat vreodată cum se face că unele tehnologii și materiale descoperite încă din antichitate sunt folosite chiar și în timpurile noastre? Răspunsul nu este că alternativele ar fi scumpe, ci că deseori aceste tehnologii sunt, în continuare, cele mai eficiente. Dacă vreți o analogie potrivită, este ca la mașini, unde chiar și acum folosim celebra roată descoperită în vremuri imemoriale. Pentru că roata este cel mai eficient mod de a te deplasa pe o suprafața plană, iar dacă am inventa o “roată pătrată” sau de altă formă nu am face decât să ne punem singuri bețe în roate, cum se spune.

Tiglele din ceramica, pentru acoperisuri de case si de blocuri, au o serie de avantaje însemnate, care le fac extraordinar de fiabile și de utile chiar și astăzi, când există atâtea soluții de a-ți acoperi locuința: tablă, sită, șindrilă, carton bituminat etc. Iar principalul avantaj al țiglelor este, poate, durabilitatea: faptul că, în condiții normale de transport și montare, această tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna poate să reziste fără probleme chiar și 100 de ani, depășind astfel durata de viață a locatarilor acelei case. Un alt avantaj îl reprezintă prețul, iar pentru asta vă invit să căutați pe Google tigla ceramica Creaton la preturi mici, Creaton fiind, din cât am înțeles, numele de referință în domeniu (acesta face tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, din materiale perfect ecologice, 100% naturale).

Alte avantaje tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna

Tigla ceramica are și următoarele avantaje suplimentare, deloc neglijabile:

  • are un aspect foarte plăcut, oferindu-i casei o distincție de lux
  • nu se decolorează în timp!
  • rezistă foarte bine la intemperii, cum ar fi ploaie, apă, zăpadă, vânturi, acizi, baze
  • nu necesită lucrări speciale de întreținere
  • se uscă repede

În afara celor de mai sus, datorită structurii specifice în care se montează tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, aceasta lasă vaporii de apă să treacă ușor și permite astfel casei să “respire” în mod natural, avantaj considerat deosebit de important de specialiști.

Precizare: tot în această direcție, puteți căuta și tigla olane ceramice la preturi bune.

Dezavantaje tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna

Dar cum nimic pe lume nu vine doar cu avantaje, trebuie să menționăm și câteva avantaje ale acestei tigle ceramice pentru acoperis, chiar dacă vine la prețuri mici, este ieftină și bună. De fapt, avantajele se reduc, în opinia mea, la două: faptul că e mai dificil de transportat, putându-se rupe, crăpa sau sfărma (nu este la fel de fragilă ca sticla dar evident că este necesar să avem grijă la transport și montat) și faptul că are o anumită greutate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că structura casei și acoperișul o pot susține. Dar de obicei nu vor fi probleme la acest capitol.

Așa că acoperișul persoanei de care vă spuneam nu va fi reparat cu alte materiale, tot tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, va fi pusă pe el. Lucru de care puteți ține cont și voi, când ajungeți într-o situație similară.

Comments
  1. Foarte bun link-ul, multumesc pentru recomandare.

  2. Excelent site-ul, au chestii foarte bune.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: