Polistirenul în design și publicitate

Literele și siglele volumetrice realizate din polistiren au devenit tot mai populare în ultima perioadă, în special în domenii ca mediul publicitar și cel al construcțiilor. Polistirenul este un material cu greutate redusă, iar asta face ca literele volumetrice din polistiren să fie ușor de instalat, fixat sau chiar mutat – în cazul unor panouri publicitare. Achiziția lor este de asemenea ușoară, le puteți comanda de pe NMC Design, un magazin online axat de design și elemente decorative de interior sau exterior.

masina - macheta din polistiren

De regulă, polistirenul se împarte în două categorii: expandat și extrudat. Pentru litere volumetrice se folosește polistirenul extrudat, sau XPS. Acesta este compus din plăci cu structură uniformă de celule închise, care au următoarele caracteristici:

  • retenție scăzută a umidității și a apei;
  • rezistență mecanică crescută;
  • rezistență la compresie;
  • densitate omogenă și stabilitate dimensională;
  • rezistență la atacul acizilor și al bazelor;
  • inerție la variațiile de temperatură – motiv din care este folosit și la izolații;
  • masă (greutate) redusă;
  • compatibilitate cu materialele de construcții;
  • rezistență în timp.

Se poate observa că deși polistirenul este un material ușor, prin tehnologia de confecționare folosită se pot obține figurine cu stabilitate și rezistență mecanică crescută. Concret, polistirenul expandat sau extrudat este acoperit de un strat protector extrem de rezistent, pe bază de rășină acrilică și praf de marmură.

La NMC Design puteți comanda o gamă largă de litere și sigle din polistiren, care sunt ideale atât pentru indoor cât și pentru outdoor, în utilizări de tipul: expoziții, ședințe foto, evenimente etc. Literele din polistiren pot fi colorate în diverse nuanțe și ies în evidență prin faptul că sunt în relief, motive ce le conferă o largă utilitate în industria publicității. Astfel, le puteți folosi pentru a vă crea logouri și sigle ale magazinului dvs sau pentru a vă decora fațada magazinului cu ele, atrăgând atenția trecătorilor. Puteți de asemenea să compuneți, cu ajutorul lor, panouri publicitare mobile.

Puteți apela la specialiștii din cadrul NMC Design pentru mai multe informații și sugestii cu privire la montarea și utilizarea cât mai eficientă a acestor panouri. Puteți comanda cifre, litere, sigle sau semne volumetrice din polistiren care să corespundă dimensiunilor și specificațiilor oferite de dvs. NMC Design este o firmă specializată pe decorațiuni și elemente de design arhitectural, atât de interior cât și de exterior, cu o experiență de ani de zile în acest acest domeniu.

Tot din polistiren se pot crea și o serie de machete 3D, cum este cea din imaginea de mai sus, mai ieftine și mai ușor de transportat decât dacă le-ați realiza din alte materiale și având un aspect plăcut, menit să impresioneze.

Lasă un răspuns