Să vorbim despre rochii XXL

Am văzut la un anumit magazin online (românesc) o serie de rochii marimi xxl foarte frumoase, pe care le puteți admira și voi. Apropos: ați observat că la toate tipurile de îmbrăcăminte mărimile sunt exprimate în cifre romane? Nu știu de unde vine chestia asta și mă întreb de ce nu s-a trecut la niște mărimi exprimate mai omenește, cu cifre arabe, ca 11, 12, 15 etc, care ar fi fost mult mai ușor de ținut minte. Revenind, rochii de mărimi mari. Și mi-am adus aminte cu ocazia asta de un aspect pe care țin să-l detaliez în rândurile de mai jos.

rochie marime xxl

Există la noi în blgosfera românească, vlogosfera românească, instagramosfera românească și ce-or mai fi ele, adică pe bloguri/vloguri și pe rețelele sociale, o serie de fete mai cunoscute, cu care mama natura s-a întâmplat să fie mai darnică și să le dea mai multe kilograme. Și multe dintre ele, fiind fete, au bloguri/vloguri/etc de fashion, îmbrăcăminte, stil. Evident, o astfel de fată își va cumpăra rochii mărimi xxl, care să i se potrivească. Nimic anormal până acum. Numai că există câțiva bloggeri cu mult trafic, persoane importante, nu dau nume, care de fiecare dată când dau peste un blog ținut de o astfel de tipă fac alergie și încep să le critice. Raționamentul lor este următorul: dacă ești grasă, de ce dai altora lecții despre frumusețe?

Ei bine, acești bloggeri de top se înșală.

Orice rochie, iar aici se includ rochiile de mărimi xxl, este o alegere mai inspirată pe timp de vară decât să zicem un costum cu pantalon, din câteva motive simple: o rochie îți lasă picioarele să respire, te ajută să nu transpiri atât de mult, îți conferă o libertate mai mare, este mai ușoară și, nu în ultimul rând, îți pune mai mult în evidență calitățile feminine, adică te face mai atractivă. Indiferent de faptul că ești mai slabă sau mai plinuță. Personal am avut mai mulți prieteni care preferau fetele plinuțe și trebuie să recunosc că nici mie nu îmi plac fetele exagerat de slabe, anorexice. Și evident că dacă porți o rochie, o să îți faci și poză cu ea, pe care o s-o pui pe blog sau pe Facebook, să te vadă prietenii, doar nu o să-ți faci numai poze tip buletin, de la umeri în sus.

De fapt, și aici este greșeala respectivilor bloggeri, fetele care poartă rochii de mărimi xxl și își pun poze pe Facebook nu o fac pentru a promova kilogramele în plus, ci pur și simplu pentru că se simt bine, iar cele care au blog nu dau lecții despre cum să te îngrași, ci despre cum să fii ok în pielea ta și să îți pui în valoare propriile atuuri. Și faptul că o rochie de mărime mare te ajută să te simți bine cu tine însăți, să nu ai niciun fel de complexe sau inhibiții datorate kilogramelor în plus și să fii încrezătoare este chiar cea mai importantă lecție de feminitate. Pentru că, să fim serioși, modelele corporale pe care ni le impun mass-media și casele de modă sunt atât de photoshopate și de departe de realitate, încât nici măcar 10% din fete nu se apropie de ele.

Așadar, ca să închei această lungă divagație, dacă ești fată și ai avantajul unor forme mai rotunde, și spun avantaj pentru că exact așa trebuie să îl privești, nu ezita să porți rochii și haine de vară care te fac să te simți bine, indiferent de criticile rău-voitoare, iar în această direcție te invit să intri pe linkul de la începutul articolului, unde sper că vei găsi rochii de mărimi xxl care să-ți fie pe plac. Rochiile sunt mari, dar prețurile mici.

Lasă un răspuns