Soluții de Office 365

Astăzi din ce în ce mai multe firme au nevoie de instrumente software care să le permită o interconectare permanentă, în vederea unor statistici și fluxuri de date actualizate și accesibile în timp real la nivelul tuturor angajaților critici sau a tuturor punctelor de lucru ale acelei firme. Și totuși, în anul de grație 2019 încă există manageri și directori care folosesc conturi de mail gratuite de tip ceva1234@yahoo.com. Pentru că nici măcar “ceva”-ul nu este liber, trebuie să pui niște numere după el, și sigur că sună penibil, dar este mai ieftin, adică gratis. Problem?

office birou afaceri calculator

Evident că Yahoo e una dintre principalele ținte ale hackerilor din toată lumea, cu breșe majore de securitate de-a lungul timpului, și evident că în străinătate se folosesc soluții de office mult mai bune, deseori personalizate, dar serviciile gratuite yahoo.com sunt încă foarte răspândite la noi în țară, probabil ca reminiscențe ale perioadei în care foloseam cu toții Yahoo Messenger. Dar afacerea ta crește și vine un moment în care observi că limita de 25 MB per atașament nu mai este viabilă, că pentru stocarea fișierelor mari trebuie să recurgi la Dropbox, și nici acolo nu ai decât 2 sau 3 GB. Iar asta e doar pe partea de mail, nici măcar n-am vorbit de soluții software mai complexe, de intranet, de conferințe online securizate în cadrul companiei șamd. Ce e de făcut?

Ei bine, nu trebuie să plătești programatori pentru a-ți dezvolta aplicații speciale și nici să cumperi tot felul de softuri dubioase: există deja soluții solide, iar una dintre ele este Office 365, accesibilă atât sub forma unor aplicații instalate pe calculator (Word, Excel, PowerPoint etc) cât și în cloud, adică online. Produs de Microsoft, Office 365 se adresează firmelor și întreprinderi de orice mărime, este scalabil și se poate chiar extinde prin adăugarea unor simple scripturi VisualBasic. Dacă ce scrie mai sus e complicat, încerc o sinteză mai simplă: Microsoft nu a ratat ocazia de a ieși pe piață cu o soluție gândită special pentru mediul de business, iar această soluție a fost îmbunătățită progresiv și a trecut cu brio proba timpului. Și îți va oferi facilități la care tu nici nu te-ai gândit, dar care vei constata apoi că îți ușurează foarte mult munca.

Când zici Microsoft, de obicei te gândești la sistemul de operare Windows – și nu de puține ori îți vine să arunci (și tu) cu roșii în Bill Gates. Dar probabil cea mai solidă și eficientă platformă dezvoltată de celebra companie de software în reprezintă pachetul Office pentru firme. Office a inspirat nenumărate clone și pachete similare, dar niciunul dintre ele, gratuit sau pe bani, nu se ridică la nivelul de viteză, performanță și versatilitate a pachetului Microsoft. Excelul de la M$ este cel mai rapid Excel de pe piață, punct. Evident, se integrează foarte bine cu Windows, ambele având același autor. Iar pachetul Office 365 este suita de aplicații Office și softuri suplimentare puse la dispoziție în cloud și gândite pentru mediul de afaceri din orice domeniu și de orice dimensiune.

La ora actuală, poți beneficia de acest pachet prin intermediul a numeroși intermediari, care, mai ales dacă ești român și alegi unul din România, pot să-ți facă viața mai ușoară și să-ți ofere consultanță în limba ta. Dacă vei căuta bine, vei găsi chiar oferte cu mai puțin de 10 euro pe lună (prețul abonamentului), ceea ce probabil reprezintă cel mai mic pret la Office 365, iar aceste oferte sunt flexibile, punându-ți la dispoziție aplicațiile clasice de office pe care le cunoști și le iubești (Word, Excel, PowerPoint), un mail generos, cu 50 de GB spațiu de stocare, backup în cloud de 1 TB și o serie de aplicații suplimentare online, ca Exchange, SharePoint etc. Eu zic că la banii ăștia nu mai merită să te chinui cu mailul de la yahoo, cu copii gratuite de Excel care crapă din oră în oră și cu clasicul SMS sau sunat al angajaților cheie de fiecare dată când apare ceva nou.

De fapt, dacă te gândești bine, Office 365 te costă incomparabil mai puțin decât angajarea unei secretare în plus și cel mai probabil are rezultate superioare. Last but not least, îl poți accesa online 24/7, atât tu cât și restul angajaților la care le-ai dat acces, pentru ca business-ul tău să aibă o productivitate sporită inclusiv în weekend.

Lasă un răspuns