Stil și utilitate în vestimentația masculină

Cineva spunea că moda este ceea ce se demodează. Mă uit în jurul meu la trendurile actuale și clatin dezaprobator din cap: uneori, am impresia că designerii de modă încearcă să își bată joc de noi. Văd la televizor staruri îmbrăcate în cele mai fistichii costume, fuste și veste, bărbați îmbrăcați în fuste, femei îmbrăcate dezgustător și așa mai departe. Sau alte trenduri discutabile. De exemplu, poftim: moda pantalonilor rupți. Care, hai să recunosc, are și o utilitatea practică: ca bărbat escaladezi un munte sau joci o miuță și-ți rupi pantalonii la genunchi. Nici nu trebuie să-i mai schimbi, nimeni n-o să facă diferența între ei și alții noi. Cu cât sunt mai jerpeliți, cu atât mai bine!

vestă bărbați

Ok, am exagerat puțin în introducere, în speranța că o să îți descrețesc fruntea. Trecând la un ton ceva mai serios, una dintre piesele vestimentare ce nu par să se demodeze niciodată este vesta de blană pentru bărbați. Știi, acea vestă care se poartă de obicei primăvara și toamna, adică la trecerea dintre anotimpuri, exact atunci când, în lipsa ei, statistic, se produc cele mai multe răceli și gripe. Mi-o amintesc la costumele părinților noștri și o văd acum, la magazinele de profil, semn că n-a îmbătrânit și nu și-a pierdut eleganța și utilitatea. Poate pentru că o vestă îmblănită bărbați îți asigură nu doar izolarea termică de care ai nevoie în zilele relativ reci, ci și libertate de mișcare la nivelul mâinilor, într-o ținută foarte șic, ușor de asortat cu aproape orice.

Dacă vrei o vesta imblanita barbati de calitate, unde prin calitate mă refer la vestă, că cea a bărbatului depinde numai și numai de tine, va trebui să scoți din buzunar 500 de lei sau poate chiar mai mult. Asta dacă o iei din piele naturală. Poate că te costă mai puțin dacă o are blană artificială, de ceva ani asistăm la o nouă tendință din ce în ce mai puternică, de a purta nu doar veste bărbătești, ci și orice alt fel de îmbrăcăminte – inclusiv la femei – din piele sintetică sau imitație, pentru a salva vezi-Doamne viața săracelor animale. N-am nimic cu dezideratul ăsta, dar realitatea e că o vestă îmblănită bărbați din materiale sintetice va lăsa pielea mai puțin să respire și va fi mai puțin călduroasă și prietenoasă cu organismul uman. Și atunci ce facem, milităm pentru confortul și sănătatea animalelor sau pentru confortul și sănătatea noastră?

În sfârșit, poate te întrebi ce rost are un articol despre veste îmblănite bărbați în plină vară. Ei bine, în primul rând articolul va rămâne de actualitate și la venirea toamnei, deoarece, după cum spuneam, vesta îmblănită bărbați nu se demodează. Iar în al doilea rând, în timpul verii s-ar putea să o găsești mai ieftină.

Lasă un răspuns