Unde găsești peleți și de ce ar trebui să-i folosești pentru încălzire

Dacă ai intrat pe acest articol, probabil ești în căutarea unei surse de combustibil pe bază de biomasă, pentru o încălzire eficientă și ecologică. Te invit să dai o raită pe site-ul celor de la King Pellet, de unde poți comanda peleți din lemn, peleți agricoli, brichete pini kay, brichete nestro și cărbune, livrabile în orice cantitate, la orice destinație europeană.

peleti din lemn

Peleții sunt o formă relativ nouă de combustibil. Se împart în două categorii: peleții din lemn și peleții agricoli. Primii sunt obținuți prin presarea unor resturi sau deșeuri silvice ca: rumeguș, așchii sau scoarță de copac. Compactarea puternică, cu ajutorul unei mașini de presat cu rotile, îi face foarte denși și stabili, fără niciun fel de liant. Peleții agricoli sunt obținuți din materie vegetală (alta decât lemnul): paie, coceni de porumb, resturi de Floarea Soarelui etc. Tot așa, tocate și presate foarte strâns, în bucăți de dimensiuni mici.

Peleții se utilizează pe post de combustibil solid în centrale de producere a energiei termice. Sunt o alternativă mai bună și ecologică la combustibilul pe bază de lemn, care, în pofida faptului că o mare parte a țării noastre este deja racordată la rețele de distribuție a gazului metan, rămâne o sursă principală de încălzire, mai ales în mediul rural. De fapt, eficiența energetică (termică) a peleților din lemn este similară cu cea a gazului, cele două variante având costuri aproximativ egale, iar randamentul de ardere este mai mare decât în cazul lemnului clasic. Peleții nu scot aproape deloc fum, emit cantități mici de dioxid de carbon, lasă puțină cenușă și, datorită densității ridicate, cer un loc mic de depozitare. În plus, utilizarea peleților salvează viața atâtor copaci în detrimentul unor deșeuri ce altfel oricum s-ar fi aruncat.

Un alt combustibil din aceeași categorie îl reprezintă brichetele. Acestea pot fi la rândul lor de mai multe tipuri, în funcție de materia primă folosită și de tratamentul termic aplicat. Brichetele pini kay se obțin din rumeguș presat într-o anumită formă și tratat termic până la 400 de grade Celsius. Asta le dă o culoare închisă a crustei și le face foarte rezistente la umiditate și deteriorare mecanică. Au o capacitate de ardere îndelungată și mocnită, cu degajare uniformă de căldură, și, datorită găurii longitudinale din mijloc, se pot folosi în cazane cu sisteme de ventilare redusă. Brichetele Nestro, pe de altă parte, se obțin din oleaginoase (coji de nuci, alune etc) și nu sunt tratate termic. Au o putere calorică cam de două ori și jumătate mai mare decât cea a lemnului.

King Pellet comercializează peleți și brichete de diferite dimensiuni, la standarde europene, în cutii marcate cu Premium Quality, de la producători din Rusia și Ucraina – care sunt furnizori principali în acest domeniu. Marfa vine însoțită de certificate de calitate și conformitate, pe apă, pe șine sau pe șosele în orice destinație din Europa. Tot la King Pellet găsești peleți pentru așternut (în grajduri) sau cărbune și mangal.

Lasă un răspuns