Diferența dintre un avocat penal și un avocat în drept civil în București

De obicei, când rostim sau auzim cuvântul avocat, cu toții ne gândim la celebrii avocați din serialele americane, care îi apără pe clienți în cazul unor acuzații de furt, viol, crimă șamd. Aceștia sunt de fapt avocații penali. Li se spune așa pentru că ei apără clienți cărora li s-au întocmit dosare penale, adică oameni care au comis fapte ce încalcă normele din Codul Penal. În principal infracțiuni. Acești suspecți, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă pedepse cu închisoarea. Totuși, categoria avocaților penali este doar una dintre ramurile avocaturii, și nu cea mai largă sau bine reprezentată. Mult mai des vom avea nevoie să apelăm la un avocat de drept civil.

politie

Informațiile din continuare sunt luate din paginile unui site de avocat in drept civil din Bucuresti.

Cu ce se ocupă un avocat în drept civil din București

Un avocat în drept civil din București se ocupă cu cauze civile. Acestea sunt practic cauze care nu încalcă Codul Penal, ci diverse litigii între două sau mai multe părți, fie ele persoane fizice sau juridice. De exemplu, vă certați cu fratele dvs pentru moștenirea casei unei rude proaspăt decedate. În acest caz nu se pune problema de a merge la închisoare, deoarece nu ați comis fapte antisociale, dar cauza trebuie rezolvată cumva, astfel că una dintre părți o va acționa pe cealaltă în instanță, pentru a obține ceea ce dorește în cazul moștenirii respective. Ca să vă apărați (sau ca să puteți obține proprietatea în cauză, dacă dvs sunteți reclamantul), veți avea nevoie de un un avocat în drept civil din București. Sau din localitatea unde locuiți, dacă nu sunteți bucureștean. De fapt, din orașul în care vă decideți să inițiați un proces civil.

Diverse specializări ale unui avocat în drept civil din București

Uneori, nu este nici măcar vorba despre un litigiu dintre două persoane. De exemplu, poate doriți să vă deschideți o firmă. Ca să puteți naviga prin hățișul de acte și birocrația specifică statului român, precum și pentru a putea obține mai ușor și mai repede toate autorizațiile de care aveți nevoie, veți putea apela la un avocat pt infiintare firma (SRL, S.A) in Bucuresti. Acesta este, și el, tot un avocat în drept civil din București. Printre altele, el vă va ajuta să vă asigurați că modul în care faceți afaceri nu contravine legii, iar asta vă va scuti de posibile amenzi usturătoare pe viitor.

Cu asta am atins un alt subiect, și anume faptul că un avocat în drept civil din București nu se ocupă numai de procese, ci și de consiliere. De exemplu, un avocat pentru divort in Bucuresti poate să reprezinte soția în disputa cu privire la împărțirea bunurilor comune, numită partaj, dar o poate și sfătui cum e cel mai bine să procedeze, ce i se cuvine ca urmare a divorțului și cât să ceară astfel încât să aibă șanse maxime de câștig de cauză în fața instanței. Iar lucrurile se pot rezolva cu mult înainte de ajungerea în instanță, exemplu prin mediere pașnică între cele două părți.

Cât costă un avocat în drept civil în București?

Desigur, cea mai ardentă întrebare este legată de preț. Personal nu cunosc prețurile din domeniu, dar pe site-ul menționat mai sus există o pagină cu onorariu de avocat in 2019 pt succesiuni, pensie alimentara sau contestatie la executare, iar de acolo ne putem face o impresie generală. Pentru că mă aștept ca prețurile să fie cam la fel peste tot (și este oricum foarte bine când găsiți o casă de avocatură deschisă care își publică în mod deschis și transparent prețurile pe site).

Desigur, cel mai bine este să nu avem niciodată nevoie de avocați, fie ei penali sau civili. Dar când asperitățile vieții ne aduc în anumite situații dramatice sau delicate, este bine să știm că avem totuși această opțiune și să înțelegem cât mai bine unde putem găsi și cum putem solicita ajutorul unui avocat în drept civil din București.

Comments
  1. Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie.

  2. Nota 10 pentru articol! Am dat share.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: