3 idei de cadouri corporate de Crăciun

Mai avem puțin până la începerea sărbătorilor de iarnă. Acestea vin cu pace și bucurie în suflet, dar și cu obiceiul de a oferi cadouri. Și dacă în cazul celor dragi lucrurile pot fi oarecum mai simple, în sensul că știm ce își dorește partenerul nostru de viață sau putem discuta cu el în prealabil, cadourile pe care le oferim angajaților sau partenerilor noștri de afaceri ne pot ridica unele probleme. În primul rând, pentru că trebuie să găsim un cadou care să se muleze pe gusturile fiecăruia, ori asta devine dificil la un număr mai mare de persoane. În al doilea rând, pentru că e preferabil să alegem ceva care să nu coste foarte mult, fără ca în același timp să dea impresia de ieftin. Mai jos vă ofer câteva idei de cadouri corporate de Crăciun.

cadou craciun

1. Oferirea unor produse proprii pe post de cadou

Dacă aveți o firmă care distribuie anumite dulciuri sau produse alimentare, puteți oferi angajaților un pachet constând în produse proprii. Această opțiune foarte simplă este decentă și practicată deja de companii mari, așa că nu vă compromite cu nimic. În plus, vă ajută să economisiți niște bani, mai exact diferența dintre prețul de raft al produselor în cauză și prețul de achiziție la care le cumpărați de fapt dvs.

2. Apelarea la o firmă specializată pe cadouri corporate

Pe de altă parte, puteți opta pentru niște cadouri in genul acestora, cumpărate de la o firmă de cadouri corporate . Există la ora actuală mai mulți furnizori de astfel de cadouri, care vă pun la pachet diverse combinații de produse ambalate foarte frumos și care să satisfacă orice gusturi. Scăpați și de alergatul după aceste produse sau de riscul ca unul dintre ele să se termine. Datorită faptului că magazinul în cauză se ocupă numai cu asta, puteți găsi pachete cu produse de lux sau pretențioase la prețuri mai mici decât dacă le-ați comanda dvs individual, adică pe fiecare separat. Numărul mare de pachete (ce pot fi personalizate) ca și prețul lor accesibil (începând de la 20 de lei pe pachet) fac ca aceste cadouri corporate să fie, poate, soluția ideală.

3. Pachete cu dulciuri străine

Plecând de la ideea de mai sus, puteți comanda niște produse de la o firmă de cadouri corporate din străinătate. Sau, dacă activați într-un domeniu mai creativ și aveți angajați care vor să încerce ceva nou, există multe firme care distribuie internațional (oriunde în lume), o dată pe lună, anumite dulciuri sau produse alimentare din diverse țări, ca Japonia, China etc. De regulă există cel puțin două tipuri de pachete la aceste firme, unul mai ieftin și unul mai scump, sau chiar opțiunea unor pachete cu produse sănătoase (naturiste). Sigur, ele sunt în general chestii de ronțăit, dulciuri, sucuri, fructe, deci nu cine știe ce, și sunt mai scumpe decât pachetele de la punctul anterior, dar vă oferă posibilitatea încercării unor gusturi și produse de care nu ați știut niciodată până atunci, din diverse alte țări, așa că sunt ceva mai originale.

Bonus: vouchere promoționale

Se poate argumenta că banii sunt preferabili oricărui cadou, deoarece îi poți schimba pe ce vrei tu. Dar cum să oferi bani la plic de sărbători? Oferi prime, dar cadoul e cadou. Totuși, dacă aveți anumite legături de afaceri cu diverse magazine sau furnizori cunoscuți, puteți să le oferiți angajaților, în colaborare cu acești parteneri, niște vouchere, discounturi promoționale sau carduri de cumpărături pe care ei să le poată folosi când fac cumpărături de la acele magazine. Nu știu exact mecanismul legal prin care se poate face asta la noi, dar știu că se practică în străinătate, în țări ca Irlanda.

Comments
  1. Mi-a placut articolul. Chiar ma ajuta aceste idei 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: