Metode de albire a dinților

Pentru completitudine și corectitudine, nu strică să menționez în deschiderea acestui articol că virgulă culoarea naturală a dinților nu este albul perfect și strălucitor pe care îl vedem în reclamele de la televizor, ci o culoare mai degrabă alb-fildeșie. Dar cui nu-i plac dinții albi-strălucitori pe care îi vedem în reclamele de la televizor? Așadar, putem să avem și noi dinți albi? Păi, de vreme ce diversele vedete pot avea dinți albi, evident că și noi putem. Prin mai multe metode, după cum urmează:

aligator

1. Folosind o pastă de dinți pentru albire

Soluția cea mai la îndemână și cea mai evidentă constă, după cum cu siguranță toată lumea știe deja, în utilizarea unei paste de dinți. Există paste de dinți care au în compoziția lor substanțe speciale ce ajută la albirea dinților. Deci, dacă doriți efectul acesta, data viitoare când mergeți la magazin să cumpărați o nouă pastă de dinți, citiți cu atenție eticheta sau prospectul și, dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Adică scuzați, uitați-vă cu atenție la ce scrie pe ea.

2. Mestecând o gumă de mestecat care albește dinții

Rețin, vag, că mai demult am văzut ceva reclame la gumă de mestecat care albește dinții. Probabil că mai există. Nu-s deloc sigur că asta-i o metodă bună sau sănătoasă, pentru că evident guma conține diverse zaharuri, iar zahărul se știe că atacă smalțul dinților. Așadar, îi albești pe o parte și îi distrugi pe cealaltă. Iar gumele care se laudă că nu conțin zahăr conțin îndulcitori artificiali, ceea ce, cum să vă zic, înseamnă efecte negative în alte direcții. În sfârșit, use it on yout own risk.

3. Urmând un tratament la stomatolog

Medicul stomatolog este cel mai în măsură să vă redea albul dinților, propunându-vă un tratament adecvat și eficient, care să fie în același timp cât mai puțin invaziv. Eu cam spre metoda asta aș trage mai tare, dacă mi-aș dori cu ardoare să-mi albesc dantura. Din păcate, un astfel de tratament este adeseori mai costisitor și implică programarea și prezentarea voastră la cabinet pentru mai multe ședințe.

4. Folosind benzi pentru albitul dinților

Nu știu dacă ați auzit, dar eu am aflat recent că există benzi pentru albitul dintilor care se aplică pur și simplu pe aceștia ca niște plasturi și se țin acolo timp de o oră. Agentul de albire conținut este peroxidul de hidrogen, care cică nu atacă smalțul dinților și este folosit inclusiv în cabinetele stomatologilor. Efecte rapide într-o oră, care țin timp de o lună, sau în 7-10 ședințe pentru tot anul. Aceste benzi pentru albitul dinților vin în diverse pachete și la diverse prețuri, dar în esență toate conțin peroxid de hidrogen și prețul pentru un tratament care să își mențină efectul timp de un an este undeva la 200 de lei, indiferent de benzile alese. Se pot comanda și online.

5. Bând ceai de mușețel

Se spune că dacă bei ceai de mușețel, acesta îți va albi considerabil dinții. Ok, glumesc. Nu cunosc decât cele 4 metode de albire a dinților prezentate mai sus (dintre care cea cu benzi pentru albitul dintilor este ultima de care am aflat). Dacă știți voi și alte metode în această direcție, sunteți liberi să le adăugați în comentarii.

Un zâmbet cât mai plăcut!

Comments
  1. Multumesc mult pentru sfaturi!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: