Spionajul domestic de astăzi

Îl numesc spionaj domestic deoarece mă refer la posibilitățile de spionaj care ne sunt accesibile tuturor și nu la spionajul profesional, făcut de diverse agenții de spionaj. Dar cum, există posibilitatea ca eu sau tu să fim spioni? Da, datorită tehnologiei. Tot ce îți trebuie este un microfon spion sau o cameră video discretă, ce poate fi amplasată chiar într-un pix, și gata, ai ajuns în posesia informației care te interesează!

agenta secreta

Majoritatea magazinelor de profil (adică care vând articole de spionaj) insistă pe utilitatea acestora în eliminarea unor îndoieli și neliniști, bătând o aluzie deloc voalată la posibilitatea ca partenerul de viață să te înșele. Și este adevărat, e una din utilitățile unui microfon spion sau ale unei camere video de spionaj. Există și alte utilități. Am două cunoștințe, cuplu, el și ea, care și-au deschis un magazin la țară. Evident, și-au angajat niște fete care să vândă. Și mi-au povestit că le tot ieșeau bani în minus la casă. Ei, fiind pocăiți, nu le-au ținut niciodată pe fete din scurt, dar la un moment dat, sătui să piardă bani și vrând să vadă ce se întâmplă, și-au montat nu un microfon spion, ci o cameră video, în secret. Și au văzut astfel cum toate angajatele cu excepția uneia singure băgau mâna periodic în sertarul cu bani, practic furând cu nonșalanță. Fetele au avut noroc, au fost date afară fără să li se impute pierderile din ultimele luni; a rămas doar angajata care nu fura. Deci iată, un astfel de instrument de spionaj poate fi extrem de util în anumite situații cât se poate de legitime. Țineți cont că oamenii de care vă spun erau pocăiți, deci credincioși, dar faptul că ești religios (și de asemenea faptul că ești sincer sau că îți iubești partenerul de viață) nu înseamnă și că trebuie să fii prost, nu-i așa? Adevărul este întotdeauna cel mai prețios bun pe care poți să-l deții.

Și deci cum ai putea să intri în posesia adevărului și respectiv a unei informații pe care ți-o dorești în mod legitim? Am spus deja, folosind o cameră sau un microfon spion. Despre camere video o să vorbesc poate cu altă ocazie; încep acum cu microfonul. Un microfon spion este un instrument foarte mic, tocmai pentru că nu are nevoie decât să înregistreze audio, așa că poate fi amplasat oriunde fără să iasă în evidență sau să dea de bănuit. Microfoanele spion noi, de ultimă generație, sunt și foarte inteligente. De exemplu, ele funcționează pe baza unei cartele telefonice. Introduci cartela în telefon și acesta devine activ. Ca să auzi efectiv ce se vorbește în camera unde l-ai amplasat, poți suna la numărul cartelei respective (care se află în acel microfon spion) și vei putea asculta tot ce se vorbește acolo. Asta înseamnă printre altele că microfonul se poate afla la orice distanță fizică de tine (cât timp în acea încăpere există semnal).

Un astfel de microfon spion poate funcționa cu baterii sau acumulatori ce se pot schimba rapid și care-i oferă o autonomie de să zicem 72 de ore în timpul înregistrării și 14 zile în stand-by. Funcționarea în stand by este atunci când în cameră este liniște așa că microfonul nu are ce înregistra și deci intră într-un mod de așteptare. De asemenea, softul din spatele microfoanelor permite uneori instalarea pe telefonul dvs mobil a unei aplicații prin care puteți controla acel microfon de la distanță. Unele microfoane spion vin și posibilitatea de a vă suna automat atunci când în camera respectivă se declanșează un zgomot sau cineva începe să vorbească. Sunetele pot fi detectate pe suprafața a zeci de metri iar aplicația menționată anterior poate amplifica vocile și estompa zgomotul de fond, pentru a produce un sunet mai clar. Și lista poate continua.

Cred că deja e foarte clar că astăzi, cu tehnologia curentă (care nu costă deloc mii de dolari, practic e accesibilă oricui, se poate comanda inclusiv online), oricine poate deveni un “expert în spionaj”. Și probabil că la citirea acestui text mulți dintre voi ați simțit așa un fior ușor de bucurie că gata, de acum sunteți stăpânii informației și cunoscând aceste lucruri puteți afla oricine despre orice, inclusiv despre persoanele de lângă voi, de acasă sau de la birou, într-un mod foarte facil, doar comandând un astfel de microfon spion simplu dar puternic și eficient. Și este adevărat. Dar, și cu asta închei, de unde știți că nu ați fost deja chiar voi înșivă victimele unui act de spionaj, realizat cu aceeași tehnologie de unul dintre apropiații voștri, care deja știe totul despre voi? 🙂

Lasă un răspuns