Trei motive pentru a verifica un cabinet notarial pe internet

Dacă ai nevoie de serviciile unui notar și nu știi la care dintre ei să mergi, o idee simplă, chiar banală, dar posibil salvatoare este să verifici mai întâi dacă respectivul notare are un cabinet notarial pe internet. Te costă numai 5 minute și, în cazul în care îl găsești, îți poate aduce câteva avantaje sau certitudini în plus, după cum urmează:

notar

1. Încrederea că vei fi tratat corect de către notar

În general, oamenii care își fac site și care au o prezență online țin la reputația lor. Un notar care este prezent pe internet poate fi asemănat cu un candidat la președinție înainte votului: el va ține la imaginea lui! În plus, deseori site-ul unui cabinet notarial (și în general orice site care implică un business) va avea o pagină de Facebook, un cont de Instagram etc, unde oamenii vor putea comenta, pune întrebări și scrie recenzii, așa că notarul respectiv va avea tot interesul să își păstreze “ratingul” și calificativele cât mai bune, pentru că aceea este imaginea lui. Asta îți dă o garanție în plus că el te va trata cu o atenție sporită și că va răspunde eventualelor tale întrebări sau reclamații cu celeritate, în comparație cu un notar anonim, care nu are site.

2. Un cabinet notarial online îți permite o minimă evaluare a competenței notarului în cauză

Nu demult o rudă a mers la un notar pentru a-i legaliza o declarație pe proprie răspundere din care trebuia să reiasă că banii primiți într-un anumit cont de la o anumită sursă vor fi folosiți doar într-un anumit scop. Totuși, modul în care a fost redactată acea declarație lăsa să se înțeleagă că toți banii care există și vor exista în acel cont vor fi folosiți doar pentru acel scop, lucru care a impus o serie de limite suplimentare asupra declarantului. Sigur, dacă nu sunteți notari de profesie, nu puteți ști cât de competentă este persoana pe site-ul căreia vă aflați. Dar câteva lucruri puteți totuși deduce din modul cum este conceput și redactat acel site. Are informații simple, clare, precise, pe înțelesul tuturor? Sunt scrise într-o limbă română fluentă și corectă gramatical? Vădesc o cunoaștere intrinsecă a subiectelor discutate sau par mâzgălite în grabă de un copywriter de duzină? Toate acestea vă pot da indicații utile despre competențele cel puțin lingvistice și gramaticale ale notarului pe care vă gândiți să-l vizitați.

3. Eficiență și economie de timp

În sfârșit, motivul numărul 3: pe de o parte, un cabinet notarial care își afișează prețurile la vedere vă permite să alegeți varianta optimă sau cel puțin să vă gestionați mai bine bugetul. Pe de alta, prin intermediul internetului puteți deseori primi răspunsuri la câteva întrebări preliminare, cum ar fi de ce acte aveți nevoie înainte de a vă prezenta la notar într-o anumită problemă, direct pe telefon sau pe calculator. Toate acestea înseamnă o eficiență sporită, timp și bani economisiți.

Iată, deci, trei motive pentru care, chiar dacă în general atunci când avem nevoie de un notar ne ducem la primul care ne iese în cale, este totuși bine să îl verificăm în prealabil pe net, mai ales că putem face asta în sala de așteptare, de pe telefon, în timpii așa-ziși morți. Și, bineînțeles, acestea se constituie în tot atâtea motive pentru care orice notar care se respectă și dorește să se promoveze, să devină cunoscut și să-și mărească baza de clienți este bine să urmărească să-și facă un site și să-și consacre o prezență virtuală. În fond, deja viața celor mai mulți dintre noi s-a mutat în virtual.

Lasă un răspuns