Moda în India, în 2017

Am găsit în drafturi un link spre pagina asta. Conține o serie de modele vestimentare produse de casa de modă Pria Kataaria Puri și afișate live, adică pe niște fete care defilau undeva în sau lângă Mumbai.

modă India 2017

Am copiat aici o singură imagine, deoarece practic n-am dreptul să le reproduc și mno, dacă vreți să le vedeți, intrați acolo și vă clătiți ochii (sper să nu se închidă pagina cu trecerea timpului, ca în atâtea alte cazuri). Ce observați dacă vă uitați la imaginile ălea?

Eu observ două lucruri. Primul este că modele de rochii sunt de fapt chiar foarte faine, suave, rafinate, inedite, cu un je ne sais qoi oriental și atractiv, spre deosebire de modelele fistichii cu care ne ademenesc creatorii de modă români și occidentali. Nu mai vorbesc de Hollywood, unde an de an ai ocazia să vezi cele mai bizare și uneori dizgrațioase costumații, purtate cu mândrie de actori și mai ales actrițe zic eu la fel de inteligente ca împăratul din celebra poveste cu hainele împăratului.

Al doilea lucru pe care-l observ este că nu toate manechinele sunt anorexice, ca la noi. Bine, sunt și acolo, probabil au preluat „moda” de la noi, dar nu toate și nu în halul în care sunt ale noastre.

Poate n-ar fi rele niște schimburi interculturale în care diverse case de modă din Orient să-și prezinte creațiile aici și noi să ne prezentăm creațiile la ei. În acest fel toată lumea ar avea de câștigat, iar noi mai ales ne-am îmbogăți cu niște idei inedite și poate că ne-am recăpăta ceva din bunul gust estetic și vestimentar pe care uneori am impresia că l-am cam pierdut.

O singură întrebare, că nu-i pot zice critică, am la costumele celea: poartă cineva vreodată pe stradă astfel de pălării? Nu zic că nu-s faine, sunt, dar le poartă cineva în real life?

Tags:

Lasă un răspuns