Ați fi crezut înainte de Covid-19?

Iată că au trecut peste 3 luni de la declanșarea isteriei pandemiei și lucrurile încă nu au revenit la normal. Mai mult, se preconizează că vom purta masca regulamentară multe luni de acum înainte. Și fiorul de frică pe șira spinării – nu se știe cât. Nu vreau să discut aici situația în sine. Vreau să vă pun o singură întrebare: voi ați fi crezut?

coronavirus

Dacă acum 5 luni, pe când nu știam de COVID-19 decât ca de o curiozitate de prin China, v-ar fi spus cineva că peste puțin timp vom ajunge să fim sechestrați izolați la domiciliu, că vom putea ieși doar cu bilet de voie (lucru care cred că nu s-a mai văzut nici pe vremea lui Ceaușescu), că în lipsa acestei declarații vom primi amenzi la latitudinea organului de control1, că după aceea vom avea voie să intrăm în magazine și în bănci doar cu măști pe față, că școala se va desfășura la distanță, online (visul oricărui elev), că vom lucra de acasă (lucru pe care angajatorii noștri nu l-ar fi conceput în ruptul capului), pe scurt că vom trece prin tot ceea ce trecem acum, iar asta se va petrece în toată lumea, deci dacă v-ar fi spus asta acum 5 luni, l-ați fi crezut?

Că eu l-aș fi trimis frumos la plimbare.


  1. De până la 20.000 de lei. De altfel, cred că România a fost singura țară în care amenzile au depășit numărul de testări, dar nu vreau să mă fixez pe asta, deoarece întrebarea mea nu vizează doar țara noastră. 

Lasă un răspuns