O poză de pe imgur

Am tot auzit de serviciul ăsta (imgur), dar, spre rușinea mea, până azi nu prea am știut despre ce-i vorba decât teoretic. Înțeleg că e foarte popular, dar asta e, eu nu l-am folosit. Astăzi am intrat puțin pe site să văd cu ce se mănâncă.

Pentru cei care ați trăit într-o peșteră, ca mine, imgur este un serviciu social de găzduire de poze și filmulețe scurte, pe care le poți urca gratis, chiar dacă nu ai cont (deși îți poți face unul), și care sunt găzduite pe termen nedefinit (adică nu dispar după X luni de inactivitate, ca în alte părți). Site-ul mai are un generator de meme și un sistem de vot și de comentarii. Pe prima pagină se află cele mai virale postări (imagini și clipuri).

Iată una dintre postările de pe prima pagină:

Lasagna

Mă scuzați, dar ce e asta? O poză în care autorul spune că soția i-a făcut lasagna, au halit-o împreună și el își iubește soția? Ok, și? Care-i esența, revelația, șmecheria, tâlcul, învățământul pe care poți să-l iei de aici, morala? Simt că mă aflu în fața unui manual umanist de clasa a patra, în care mi se spune că Ana are mere, Ana mi-a dat și mie un măr, deci Ana e prietena mea. Dacă îmi dă mere, cum să nu? Textul nu transmite absolut nimic, e foarte plat, foarte sec, foarte pueril. Iar poza este o poză banală, nu se remarcă prin nimic, nu e artistică, nu pare făcută cu un aparat scump.

Poza asta, așa simplă și goală de conținut cum e, a primit până acum 2370 de like-uri (sau cum se numesc ele, upvotes) și 173 de comentarii. Nu mă leg de faptul că a fost vizualizată de 57288 de ori, dar numărul de comentarii și de like-uri spune totul despre nivelul intelectual al comunitățiiu de pe imgur.

Tags:
No Responses

Lasă un răspuns