Un napolitan oferă cărți gratis celor care nu și le permit

Enzo Di Nocera, un istoric și bibliotecar din Napoli, oferă cărți gratuite pentru cei care nu și le pot permite. “Trăim zile dificile din punct de vedere economic. În aceste momente, fiecare gest de solidaritae și generozitate devine important, de aici dăruirea unor cărți celor care nu și le permit.”

Enzo di Nocera și Mary Avery

În fiecare zi, Enzo alege niște cărți și le pune într-un coș de nuiele aflat în fața standului său cu cărți pe bani. Cine trece pe acolo și dorește, poate să-și ia cărți din coș fără să plătească nimic pentru ele. Mary Avery, consulul american în Napole, și-a achiziționat de la el gratuit Mândrie și Prejudecată, cărți pentru copii și tineri, Twilight, Prieten cu geniul etc, scrie la Repubblica.

Mă bucur să văd astfel de inițiative altruiste care arată că rămânem oameni chiar și în momente dificile. Și sper că asta nu-l va aduce la sapă de lemn pe inițiator, ba chiar mă gândesc că publicitatea de care s-a bucurat (pe merit) este probabil mai mult decât suficientă pentru a-i compensa și chiar surclasa eventualele pagube sau pierderi financiare.

Mi-aș dori să văd astfel de inițiative și pe la noi.

sursă foto

Lasă un răspuns