Începând cu 9 noiembrie masca a devenit obligatorie în spații publice

Începând de ieri, timp de o lună, masca va fi obligatorie și în spațiile publice, la nivel național, inclusiv în județele în care nu s-au înregistrat peste 3 infecții la mia de locuitori în ultimele 14 zile, adică, mai precis, indiferent de numărul de infecții recente sau de mai demult. În afară de asta, Hotărârea 52 din 5 noiembrie 2020 mai prevede (spicuiesc lucruri de interes) că magazinele se închid la ora 21 maxim și că între orele 23 și 5 nu vom mai putea ieși din case decât pentru motive întemeiate și cu declarație. Deci, s-a întors declarația de primăvară (deocamdată doar noaptea, vom vedea la începutul lui decembrie ce va urma).

Problema cu ieșitul noaptea nu mă deranjează prea mult, că oricum n-aveam unde ieși la ora aia. Și nici închisul magazinelor la ora 21, că dacă nu ies, nici nu cumpăr. Dar purtatul măștii mă afectează. Unii dintre voi poate v-ați obișnit, deoarece în București și în alte județe cam erau deja obligatorii și pe stradă, dar eu locuiesc în provincie (știu, sunt “țăran”) și pe aici ieșeam liber, ori de câte ori voiam. Nu suport masca, îmi creează o senzație de disconfort, așa că în perioada următoare cred că voi reduce deplasările în afara locuinței la minimum, deoarece nu vreau să încalc legea.

De notat că nu îndemn pe nimeni la nerespectarea legii, nu în sensul ăsta scriu acum, ci doar pentru a îmi exprima o anumită frustrare sau nemulțumire personală sau și mai bine zis disconfort legat de faptul că noua situație cu coronavirusul vieții mă obligă la portul unei măști pe care o consider extrem de dezagreabilă. Cu ocazia asta îmi dau seama și cât de mult chinuim noi unele animale când le putem botniță sau alte chestii care le limitează libertatea, mai ales că la ele libertatea valorează mult mai mult decât la noi, noi am cedat o parte din libertatea proprie contra confortului, siguranței, urmării unei cariere intelectuale etc (uneori ne place mai mult să petrecem 5 ore într-o bibliotecă, fie ea fizică sau virtuală, decât să ne plimbăm prin junglă, gen).

În rest, nimic special, eu sunt bine, sănătos și cu ceva timp liber. Voi?

masca si botnita

No Responses

Lasă un răspuns