Ce-și face omul cu mâna lui

Se numește lucru manual. Postarea de mai jos a fost scrisă de cineva pe Facebook și apoi cred că a fost ștearsă, că în locul ei acum găsesc conținut indisponibil1:

amenda covid

Le-a dat amendă la amândoi. Asta îmi amintește de partidele de fotbal de la ora de sport de când eram în generală, unde profesorul de educație fizică juca rolul de arbitru și cineva striga fault și arbitrul, care nu era atent, dădea lovitură liberă, și tu săreai că n-a fost niciun fault, la care el bineînțeles că nu mai revenea asupra deciziei și îți spunea să lupți, nu să cerșești. Cam așa și aici, ce să mai descâlcească ițele, ambii sunt vinovați, tulburarea ordinii publice, l-au deranjat pe el din post, cred.

Pe de altă parte, nu poți să nu remarci ironia sorții: a vrut să se implice și ai luat-o peste nas. Poate lucrurile sunt mai complexe de atât, poate activismul ăsta e de prost gust, poate omul în cauză nu putea respira bine cu masca peste nas, poate decizia de a purta măști pentru a ne proteja este una care se va dovedi ulterior ineficientă, poate trebuie să stai în banca ta sau să te întrebi dacă nu cumva spiritul ăsta civic care intră cu bocancii în viața altuia este pe undeva o lipsă de bun simț. Pentru că în general viața e mult mai complexă decât o văd cei care văd lucrurile în alb și negru. Revoluționarii și activiștii, să le spunem așa.

Apoi, polițistul a avut dreptate: dacă vrei să fii în siguranță, stai acasă. Siguranță absolută nu există nicăieri, oricâte măști și-ar trage alții peste nas ca să-ți acopere frica și complexele de insecuritate.


  1. și de aia nu avem link 

Lasă un răspuns