Facilitățile ceaușiste

Nu sunt sigur dacă titlul de mai sus este cel mai inspirat, dar altul mai bun n-am găsit pe moment. La subiect, sunt de acord cu ce zice Zoso aici, despre faptul că pe vremea Epocii de Aur vacanțele (concediile, sejururile etc) la băi sau la stațiuni erau într-un fel sau altul sponsorizate de stat. Nu detaliez, citiți acolo că-i scurt și clar.

spectacolul vietii

Și cred că același lucru e valabil și pentru alte domenii. De exemplu, industria de film. În localitățile mai mici, menținerea unui cinematograf profitabil a devenit o problemă după revoluție. Pe vremea lui Ceaușescu erau de stat, iar PCR avea tot interesul să le țină în funcțiune, ca mijloace de propagandă comunistă. Apoi, ele au devenit business-uri, și a fost necesar să facă profit pentru a supraviețui. Așa avem în provincie cinematografe transformate în discoteci și apoi date uității. Astăzi îmi imaginez că le e și mai greu, deoarece internetul a adus cinematograful pe cei 30-60 de inci de cristale lichide din sufragerie sau dormitor.

Evident, faptul că atâtea domenii se dovedesc acum falimentare arată că pe vremea lui Ceaușescu erau ținute pe linia de plutire în mod nerentabil, asta contribuind la starea generală de sărăcie a populației de atunci.

Lasă un răspuns