Hainele ca sursă de poluare

Aici aveți un clip Facebook din 2016. Chiar dacă e de acum 5 ani, subiectul tratat e unul peren, ba chiar mă aștept ca lucrurile să stea și mai prost acum.

haine

Acolo zice că americanii aruncă în medie 37 de kg de haine în fiecare an, 85% din materialele lor textile ajungând să fie aruncate. Ca urmare, magazinele second hand nu reușesc să țină pasul iar hainele ajung deșeuri. În clip se afirmă chiar că haine sunt a doua sursă majoră de poluare, după petrol.

La final ni se propun (sau li se propun, americanilor) și niște soluții: să se relaxeze din goana după tot ce e nou și trendy (alimentată de casele de modă și televiziuni), să cumpere mai puțin, să cumpere mai inteligent (haine durabile, care nu se degradează după câteva spălări) și să fie mai fericiți și mulțumiți cu ceea ce au.

Cam asta e problema într-o lume din ce în ce mai “consumeristă”, adică axată pe consum. Pe final, mă întreb câte dintre hainele respective nu ajung și la noi, pe tarabele cu tricouri la 5-10 lei din piețele de haine la grămadă. Cel puțin în felul ăsta contribuim și noi la reducerea poluării. Păi nu?

Lasă un răspuns