Ia vaccinul, neamule

Marți, premierul Florin Câțu a discutat despre un program pilot ce vizeză două componente: acordarea de vouchere de câte 100 de lei celor care se vaccinează și înscrierea lor într-o loterie cu premii. Inițial, cele două proiecte vor beneficia de un buget mai mic, dar pe parcurs, dacă lucrurile decurg bine, acesta va crește, a declarat Câțu, preluat de digi24.

loterie

Concret, bugetul inițial ar fi de 50 de miloane, dar nici premierul și nici digi24 n-au specificat ce anume: lei sau euro. Probabil e vorba de lei. Suma n-ar fi mare, dar din punctul meu de vedere modul ăsta de acțiune, cu bonificații în bani și înscrierea la tombolă, este un fel de recunoaștere a eșecului campaniei de vaccinare. Cumva, seamănă cu o circotecă, pentru că vaccinul, o chestie serioasă, o chestie care ține de sănătate, a ajuns să fie târguit și administrat pe bază de ia vaccinul, neamule, că uite, e la promoție, chiar gratis, iar dacă te vaccinezi primești 100 de lei și ai șansa de a câștiga marele premiu!

Dacă vaccinarea ar merge strună, nu ar fi nevoie de tot acest circ (cum l-aș numi eu). În afară de asta, de vreme ce numărul de infectări a scăzut în țara noastră, insistența cu care se bate moneda pe vaccinuri mă face să cred că zvonurile conform cărora premierul ar fi achizițioant peste 120 de milioane de doze de vaccinuri sunt adevărate. În fond, chiar el recunoștea înainte să ajungă primele vaccinuri la noi în țară că am făcut deja comandă și am plătit 23 de milioane de doze și că până la finalul sau la mijlocul lui septembrie se așteaptă ca peste 10 milioane de români să fie vaccinați. Până acum s-au vaccinat abia circa 5 milioane.

Și cum dozele de vaccin s-au cumpărat dar nu s-au administrat, trebuie să facem ceva ca să ne justificăm banii dați, așa că pe de o parte vom dona vaccinuri 4 altor state și pe de altă parte, ia vaccinul, neamule!

Lasă un răspuns