Un tren a plecat gol din Gara de Nord

Spre sfârșitul lunii trecute (știu că e cam veche după standardele blogosferice, dar merită imortalizată) un tren a plecat din Gara de Nord cu 0 pasageri la bord. Motivul? Călătorii au fost îndrumați, în mod greșit, către un alt peron.

tren ciudat

S-a întâmplat în Gara de Nord, adică cea mai mare gară a țării. Poate, într-un fel, asta e o scuză: dacă gara este mare, ne mai pierdem în ea, mai greșim un anunț, mai trimitem călătorii în altă parte. Articolul din 22 iulie de pe observatornews.ro ne spune că garnitura ce pleca spre Buzău a fost anunțată la linia 5 dar a fost garată la linia 8. Iar aceasta nu a fost singura greșeală de acest tip, doar că în cazul ăsta călătorii au rămas cu buzele umflate, trenul plecând fără ei.

Puteți vedea și un clip cu reacțiile lor, când li s-a spus că li se oferă în compensație bilete gratuite spre alte curse similare, dar, evident, au rămas cu timpul pierdut, pe care nu l-a mai compensat nimeni.

Nu știu ce să zic, probabil mulți vor sări cu vechea placă „Romania sucks”, dar desigur că astfel de accidente nu se pot produce într-o gară mică de provincie, unde nu ai decât câteva linii. Așadar, lucrurile complexe și complicate ne încurcă uneori, iar atunci când aparatul este compartimentat în segmente separate care nu știu unul de celălalt (cum este la tren, unde mecanicul nu vede călătorii), o singură verigă lipsă poate da peste cap întregul ansamblu.

Poate, ca soluție, niște camere de filmat pe holuri sau un sistem care să monitorizeze numărul de călători urcați în tren și care să-l afișeze mecanicului?

Lasă un răspuns