Coaliția USL a revenit la putere

Titlul reflectă interpretarea mea cu privire la situația politică la zi.

Poate știți, suntem într-o criză politică declanșată de premierul Florin Câțu, care a dat afară al doilea ministru userist, pe Stelian Ion de la Justiție, după care miniștrii USR-PLUS au demisionat în bloc și lucrurile au luat-o pe arătură. Desigur, guvernul Câțu nu s-ar putea menține la putere doar cu acoperirea PNL și moțiunea de cenzură susținută de AUR și USR-PLUS n-ar putea fi amânată la nesfârșit fără complicitatea PSD-ului, care mimează inocența.

Zilele trecute mi-a trecut pe sub nas următorul titlu de pe HotNews: Ciolacu: Dacă USR vrea suspendarea preşedintelui şi alegeri anticipate, acum mă duc la ei, mă duc la Barna acasă. Titlu care îmi amintește de un banc:

Un preot s-a dus la un restaurant într-o zi de vineri și l-a întrebat pe chelner:
– Carne de focă aveți?
– Nu, domnule.
– Dar delfini sau căluți de mare?
– Nu avem așa ceva.
– Nici balenă sau rechin?
– Nici.
– Atunci dați-mi o friptură de porc, și Domnul mi-e martor că am vrut să mănânc pește!

rechin

Cam așa și cu Ciolacu. El zice că dacă USR vrea suspendarea președintelui și alegeri anticipate, acum pe loc se duce chiar și la Barna acasă. Știind că e imposibil ca USR să declare că vrea asta. În schimb, moțiunea împotriva lui Câțu a tot amânat-o, prin neprezentare și neîntrunirea cvorumului.

Și astfel timpul a trecut și de săptămâna aceasta PSD are un nou lider, pe Florin Câțu. Iar guvernarea continuă în parametrii trasați sau tresați de Iohannis.

Lasă un răspuns