Categorii noi pe OLX

Una dintre cele mai mari doleanțe pe care le aveam vizavi de rubricile de pe OLX este că la categoria “Laptop – Calculator” (din “Electronice și electrocasnice”), sistemele PC erau băgate la grămadă cu monitoartele (“Sistem PC – Monitoare”). Vrei să cauți un monitor și intri pe acea subcategorie? Invariabil trebuie să scrollezi peste o mulțime de anunțuri cu vând unitate sau vând calculator sau vând sitem cutare. Cauți un calculator, de exemplu un brand DELL sau un PC cu i7 etc? Invariabil trebuie să scrollezi peste o mulțime de anunțuri cu monitoare. But no more! Din 16 noiembrie apar categorii noi.

computer

Acum câteva zile (pe 5 noiembrie) am primit un mail de la OLX cu titlul „Am actualizat Termenii și Condițiile”. De obicei nu citesc aceste mailuri, după cum nu citiți nici voi informațiile de acest tip când vă faceți cont pe orice site nou, dar mai devreme am aruncat un ochi peste acest mail și, surpriză: începând cu 16 noiembrie, apar o serie de modificări în structura de categorii și subcategorii de pe OLX. Ce mă interesază pe mine mai mult este paragraful următor:

În categoriile “Electronice si electrocasnice” și “Moda si frumusete”:

  • Cele doua categorii vor trece printr-o schimbare totală a înfățișării. Urmand a fi împărțite în mult mai multe subcategorii de produse, pentru a se ușura filtrarea anunțului dorit. Cateva exemple ar fi: “Casa inteligenta – Smarthome”, “Retelistica & Servere” sau “Haine pentru nunta”;
  • Cum sunt multe subcategorii nou introduse, modalitățile de activare a anunțurilor sunt ajustate pentru a le include și pe acestea. Lucru ce se va putea vedea în denumirile noi de pachete de anunțuri.

Așadar, apar categorii precum “Casa inteligentă – Smarthome” sau “Rețelistică & Servere”. La finalul mailului sunt date niște liste de prețuri pentru categoriile ce vor fi modificate și, aruncând un ochi peste cea corespunzătoare rubricii electronice și electrocasnice, se pare că în sfârșit vom avea categorii separate pentru monitoare (“Monitoare și accesorii monitoare”) și sisteme PC (“Sisteme PC & Gaming”). Câteva spicuiri de categorii din lista nouă: “Docking stations”, “Boxe PC”, “Hard disk-uri”, “Memorii RAM”, “Plăci de bază”, “Plăci de sunet”, “Plăci video”, “Procesoare” etc.

În tabel există 3 coloane cu categorii: L1, L2, L3, probabil de la Level 1, Level 2, Level 3. Toate aceste noi subcategorii pe care le-am scris anterior sunt listate la rubrica L3, deci ultimul subnivel de categorii. Desigur, sper că ele vor apărea fizic și pe site și nu se referă doar la ceva ce trebuie bifat atunci când vrei să promovezi un anunț dar nu apare vizibil și utilizatorilor. Vom vedea în câteva zile.

No Responses

Lasă un răspuns